Kozmik Radyo & Haber

Maske krizi ve düşen maskeler!..

Maske krizi ve düşen maskeler!..
Hülya EKMEKÇİ( [email protected] )
1.188 views
06 Nisan 2020 - 13:34

Bu memlekette krize sebep olan o kadar çok olay var ki..

Sebep kriz yönetiminin eksik ve yanlı olması. Maske kullanımının zorunlu hale gelmesi ile birlikte resmen kriz yaşandı..

Seçim döneminde promosyonlarını ulaştırmak için çalmadık kapı, ulaşılmadık vatandaş bırakmayan yetkililerin maske dağıtımı konusunda başvurduğu çözüm insanlarla dalga geçmekten öteye gidemedi..

PTT üzerinden dağıtılacağı açıklanan maskeler için başvuru yapamayan insanlar sosyal medyada infial yaratınca sistem çöktü, dağıtım e-devlete geçti..

Kısacası maske almak istiyorsanız sözleşme yapacaksınız, bunun için internetiniz olacak, bilgisayarınız olacak, mail adresiniz olacak, yaşınız kriterlere uygun olacak. Bütün şartlar uyuyorsa insafa kaldınız demektir..

Bu işin devlet yönü..

Gelelim madalyonun diğer yüzüne;

Kaostan beslenen, ticaretini krizden beslenmek üstüne kuran, vatandaşı yolacak kaz gibi gören fırsatçılara gün doğdu. Bir liralık maskeler 15 liraya satıldı..

Resmen devlet eliyle soyguna izin verildi, rantçılar bir kez daha vatandaşı soydu..

GELELİM OLAYIN YEREL BOYUTUNA!..

Maske takmanın zorunlu hale gelmesiyle birlikte harekete geçen Seyhan ve Çukurova Belediyesi kendi imkanları, kendi atölye ve kursiyerleri ile birlikte maske üretimine başladı ve halka ücretsiz dağıttı..

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ürettikleri maskeleri muhtarlar kanalıyla vatandaşa ulaştıracaklarını açıkladı…

Ancak yerelde de durum çok farklı olmadı..

Bazı muhtarlara maske temin eden karşıt gruplar işi siyasi boyuta çekerek son derece çirkin bir siyasi ayak oyunu düzenlediler..

Çukurova Belediyesinin yaptırdığı ve bizzat Başkan Çetin tarafından dağıtımı sağlanan maskelere karşıtlık olarak Hüseyin Sözlü destekli  bazı muhtarlar işi şova dökerek sözüm ona belediyeyi ihmalle, kendilerini de kahramanlıkla öne sürmeye çalıştılar..

Pandemi’nin dünya ülkeleri üzerinde bile barış havası estirdiği bu günlerde Soner Çetin’i ve Çukurova Belediyesini hedef almaya çalışan ayak oyunlarının şovunu “piyon muhtarlar” yapıyor görünse de aslında olayın arkasında Hüseyin Sözlü ve Ömer Çelik’in olduğu söyleniyor..

Hangi muhtarda 10 bin adet maske dağıtacak para var?..

İnsanların can pazarında hayat mücadelesi verdiği ortamda yapılan bu oyunun “Maske dağıtımıyla” ortaya çıkmasını “Maske düştü kel göründü” olarak görüyor ve diyecek laf bulamıyorum..

Ucuz siyaset ve düşen maskeler..

Sözün bittiği yer!..

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.