KELEBEKLERİN ÇIĞLIĞI SİNEMA FİLMİ ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

KELEBEKLERİN ÇIĞLIĞI SİNEMA FİLMİ ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

Yönetmen koltuğunda Cengis Asiltürk’ün oturduğu ve görüntü yönetmenliğini Hakkı Kablan’ın üstlendiği Kelebeklerin Çığlığı sinema filminin çekimleri İstanbul’da tamamlandı.

Yönetmenin yurtiçi ve yurtdışında ses getiren Albatrosun Yolculuğu filminde olduğu gibi, bu filmde de hayata tutunamamış insanların hikâyeleri anlatılmakta. Asiltürk, bu şiirsel filmde teoremi kendisine ait “romanesk-sinema” biçimini uygulamakta ve saf aşkların, gölgelenmiş başarıların, isimsiz insanların serüvenlerini farklı bir üslup ve şiirsel görüntülerle kurarak izleyiciye farklı bir dünyanın kapılarını aralamakta.

Dört epizottan oluşan filmin ilk epizotunu, şizofren bir adamın zihninde yarattığı kadını arama serüvenini konu alan; İstanbul’un Kayıp Rüya’sı oluşturmakta. İkinci epizotta ise, on yedi yaşında kırık bir aşk hikâyesi yaşadıktan sonra yetmişli yaşlara kadar evsiz kalan bir adamın acı yaşantısını konu alan; Palikarya’nın hikayesi, üçüncüsünde ise evli bir adamla yaşadığı aşkın sonunda kalbi kaskatı olan bir kadının direnişini konu alan; Öteki Kadınlar’ın hikayesi ve son olarak da gölge yazarların eserlerini kendi adına bastıran bir yazarın ünlü ve servet sahibi olmasının hikâyesini anlatan; İki Gölgeli Kadın epizotları yer almakta. Epizotlardan ikisi, filmin yönetmeni ve senaryo yazarı Cengis Asiltürk’ün Metropolis Hikâyeleri adlı kitabında yer almakta ve bu açıdan Kelebeklerin Çığlığı filminin senaryosu bir edebiyat uyarlaması olarak da değerlendirilmektedir.

Ödüllü bir yazar ve akademisyen olan Asiltürk’ün Kelebeklerin Çığlığı filminin senaryosunu kaleme alırken “özellikle simgeler, karakterler ve film mekânları arasındaki bağ ve epizotların arasında bir yandan üslup bir yandan ise hikaye ilişkisi izleyiciye farklı bir dünya sunmayı hedeflemekte” olduğunu belirtmekte. Bu nedenle bütünleşik bir tek hikâye haline gelen senaryonun alışılmadık bir orijinalliğe sahip olduğunu da eklemek mümkün.

Oyuncular

Altan Akışık – Reşat

Eren Sezer – Hayri İrdal

Pınar Alkan – Büşra

Serli Seta Nişanyan – Ülfet Seher ve Burcu

Alper Kafa – Yaşlı Palikarya

Özgür Akdemir – Hüseyin

Çetin Pınarlı – Kangren

Ebru Çömlekçi – Züleyha

Zaim Güvenç – Aziz

Göksel Akdeniz Asiltürk – Barkan

Kaan Memiş – Genç Palikarya

Duygu Paracıkoğlu – Fahriye Abla

Fatma Sıla Koyuncular – Rüya

Shahzadeh N. İguel – Zeynep

Buket Tuba Güzel – Atike

Hüseyin Alemdar – Şair

Eylül Asiltürk-Eylül

Ali Tatlı – Cemil

Sevgi Ekici Doud – Anne Gül

Metin Boran – Baba Ali

Figen Genç – Figen

Serap Durmaz – Elif

YORUM ALANI

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.