Kozmik Radyo & Haber

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100 ŞİRKET AÇIKLANDI

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100 ŞİRKET AÇIKLANDI
252 views
09 Şubat 2022 - 10:36

TOBB öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) iş birliğinde ve Vodafone Business sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklandı.Adana’dan 3 sanayi firması listeye girme başarısı gösterdi. 

En hızlı büyüyen 100 şirketin içinde yazılım-bilişim sektöründen 19 firma yer aldı. Bu sektörü 11 şirket ile makine ekipman imalatı izledi. Vodafone Business desteğiyle yürütülen çalışmada, Cirosunu 2 yılda yüzde 5.808 oranında artıran İstanbul merkezli Tripenia Bilişim Turizm firması ilk sırayı aldı. İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 13 kat daha hızlı büyüdü. Çalışma sonucunda listeye 29 ilden 32 ayrı sektörden şirket girdi. 

2017-2019 ciro artışına göre belirlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan Adanalı firmalar; Göktekin Enerji A.Ş. 10., Adanus Plastik Ambalaj Ltd. Şti. 32., Özalpsan Makina Tarım İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 39. sırada yer aldı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Türkiye 100 programını, ülkemizin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek ve küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek için düzenlendiğini belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Böylesine büyük başarılar gösteren ve Türkiye 100’e girmeye hak kazanan tüm şirketlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Adana’dan 3 sanayi firmamız listeye girme başarısı gösterdi. Firmalarımızın, başarıları bizleri gururlandırmıştır. İlimizde gerek ticareti gerekse üretimiyle bu potansiyele sahip çok sayıda firma var. Bu başarının giderek artmasını diliyor, önümüzdeki dönem bu sayının daha da artacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

LİSTEDE YER ALAN ADANA FİRMALARI

TÜRKİYE 100 SIRALAMASIŞİRKET UNVANI
10GÖKTEKİN ENERJİ A.Ş.
32ADANUS PLASTİK AMBALAJ TOPLAMA AYIRMA GERİ DÖNÜŞÜM VE ATIK BERTARAFI İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ.
39ÖZALPSAN MAKİNA TARIM İMALAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin