Kozmik Radyo & Haber

“AKP KONGRELERİNİN VİRÜSE KARŞI ÖZEL BİR KORUMASI VAR?”

“AKP KONGRELERİNİN VİRÜSE KARŞI ÖZEL BİR KORUMASI VAR?”
299 views
02 Şubat 2021 - 15:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, AKP’nin farklı illerde kongre yapmasına tepki göstererek, “AKP kongrelerinin virüse karşı özel bir koruması var? Varsa söyleyin esnafımızın dükkanını, lokantasını açalım” dedi.

Pandemi sürecinin en çok etkilenenleri, lokanta, restoran ve hizmet sektörünün esnafı, bir süredir yeni kurallar çerçevesinde çalışmak istediklerini dile getiriyor. Esnafın bu talebi ise hükümet tarafından, “salgının yayılma hızı artacak” denilerek, kabul edilmiyor. Öte yandan AKP tarafından birçok şehir kongreler gerçekleştirildi ve tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, yazılı bir açıklama yaparak düşüncelerini dile getirdi.

“ESNAFIN, YURTTAŞIN AKLIYLA DALGA GEÇMEK”

  AKP kongrelerinin virüse karşı özel bir koruması olup olmadığını soran Atay, gelişmeleri esnafın ve vatandaşın aklıyla dalga geçmek olarak yorumladı. Atay, “Esnaf bu kadar zor durumdayken, geçinemiyoruz, batıyoruz diye bağırırken, kendilerine kardan mezarlar yaparak seslerini duyurmaya çalışırken, AKP hükümeti, binlerce kişiyi bir araya toplayarak, ‘pandemiye rağmen kalabalık oturumlar gerçekleştiriyoruz, güzel bir katılım var’ tarzında ifadelerle siyaset yürütüyor. Bu resmen esnafın, yurttaşın aklıyla dalga geçmek. 50 metrekarelik esnaf lokantasında 2 kişi yemek yerken bu virüs bulaşıyor da yüzlerce kişinin katılımı ile kapalı spor salonlarında gerçekleşen kongrelerde virüs bulaşmıyor mu? AKP kongrelerinin virüse karşı özel bir koruması var? Varsa söyleyin esnafımızın dükkanını, lokantasını açalım” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.