Kozmik Radyo & Haber

İKTİDAR HAK SAHİBİ GAZİLERİMİZE ÖDEME YAPSIN

İKTİDAR HAK SAHİBİ GAZİLERİMİZE ÖDEME YAPSIN
405 views
17 Haziran 2020 - 15:22

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “15 Temmuz Hain Fetö darbe teşebbüsüne canları pahasına müdahale eden GAZİLERİMİZİN hak ettikleri paraları 4 yıldır ödemeyen iktidar biran önce 3713 sayılı yasada gerekli düzenlemeyi yapmalı ve bu ayıptan kurtulmalıdır”dedi.

Yaptığı basın açıklamasında 15 Temmuz Gazilerinin içinde bulunduğu durum kabul edilmez diyen Çulhaoğlu “Mecliste defalarca dile getirmemize rağmen konu hakkında sorduğumuz sorulara bile cevap vermeyen iktidar büyük vebal altındadır. Fetö/pdyterör örgütünün darbe teşebbüsünde bulunduğu 15 Temmuz 2016 tarihin de devletimizin devamlılığı, özgürlük ve demokrasimizin sürdürülmesi için yüreğini ortaya koyan kahraman gazilerimiz ,haklarını aramak adına Kahraman Kazan Gaziler ve Şehit Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin sosyal medya hesabından eylem çağrısı yapması iktidarı oldukça telaşlandırmıştır”. Bunu duyan Sn.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u görevlendirmiş ve Bakan hanımda 23-24 Ocak 2020 tarihlerinde kahraman gazilerimiz ile görüşerek“Ak Parti olarak her daim onların yanındayız” diyerek eylemin sonlandırılmasını sağlamıştır. Bakan Hanım’ın söylemine inanarak eylemlerini sonlandıran gazilerimiz aradan geçen 5 ay zaman zarfında konunun çözümüne yönelik Sn. Cumhurbaşkanının veBakan hanım’ın en ufak bir girişimde bulunulmaması sonucu, kendilerine verilen sözlerinin tutulmadığı gerekçesiyle eylemlerini devam ettirme kararı almışlardır. 9 Haziran 2020 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanarak oturma eylemi yapmaya başlayan gazilerimiz,eylemlerini 10gündür devam ettirmektedirler. Bu utanılası durum milletimizi de kahretmektedir.Bakanlık önünde basın açıklaması yapan gaziler “Kamuoyunda 3 bin 200 TL. maaş alıyorlar, her şehit ailesi ve gaziye ev verdiler” algısı oluşturulmasından bahisle,“Bunların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Yeter ki biz bu algıdan kurtulalım. Devletimiz bir vakıf kurmuş ve tasarrufunu da şehit yakınları ve gaziler için yapacağını duyurmuştur. Vakfımızın da Mehmetçik Vakfı gibi emsal teşkil ederek işlev kazanması en büyük arzumuzdur” demişlerdir.

Haklarında toplanan bağışların kendilerine ulaşmaması ve verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle son olarak 15 Haziran 2020 tarihinde Ak Parti Genel Merkezi önünde toplanan gazilerimiz,Ak Parti iktidarında alışılageldiği üzere Polis müdahalesiyle karşılaştılar. Hukuken kahramanlık madalyası sahiplerine dokunulmamalı, göz altına alınmamalı ve zor kullanılmamalıyken iki gazimizi yaralamışlardır. Bunu da bu iktidar yaptı ya pes doğrusu.

Halbuki, 3713 sayılı Terörle Mücadele kanuna tabi olmalarıbu kadar zor olmamalı ve kahraman gazilerimiz için toplanıp 4 yıldır bekletilen 313 Milyon TL. tutarındaki para daha ilk zamanlarda başka yerlere aktarılmadannakit olarak kendilerine verilmeliydi. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan iktidar, sıragazi paralarının ödenmesine gelince yine sus- pus olmuştur. Bu kahramanlarımız olmasaydı hain fetöcüler ne devlet, ,ne meclis, ne iktidarnede cumhuriyetbırakacaklardı. Bunun unutulmaması ve bekletilen paranın vakit kaybetmeden, biran önce hak sahibi kahraman gazilerimize ödenmesi gerekir.

 Vatan Onlara Çok Şey Borçludur.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.