Kozmik Radyo & Haber

Wuhan’da vahşi hayvan yemek resmen yasaklandı

Wuhan’da vahşi hayvan yemek resmen yasaklandı
635 views
21 Mayıs 2020 - 15:05


Koronavirüs salgınının çıkış noktası Wuhan’da yerel yönetim tarafından açıklanan kararla, tüm vahşi hayvanların yenilmesi resmi olarak yasaklandı. Karara göre, vahşi hayvanların üremesi üzerinde de sıkı denetimler başlatıldı.

Koronavirüs salgınının başlangıç yeri olan Çin’in Hubei eyaletinde bağlı olan Wuhan kentinde, yerel yönetim tarafından vahşi hayvanların üremesi ve tüketilmesi konularında yeni bir düzenlemeye gidildi. Yeni düzenlemeye göre, Wuhan’da tüm vahşi hayvanların yenilmesi resmi olarak yasaklandı. Kararla birlikte, vahşi hayvanların üremesi ve yetiştirilmesinin de önüne geçildi.

WUHAN’DA VAHŞİ HAYVAN TÜKETİMİNE YENİ DÜZENLEME
Çin’in Hubei eyaletinde bağlı 11 milyon nüfuslu Wuhan kentindeki yerel yönetim, tüm vahşi hayvanların yenmesinin resmi olarak yasaklandığını duyurdu. Wuhan yönetimi ayrıca tüm vahşi hayvanların üremesi üzerinde sıkı yeni kontroller başlattı ve hiçbirinin yiyecek olarak yetiştirilemeyeceğini duyurdu.

Wuhan’da vahşi hayvan yemek yasaklandı
VAHŞİ HAYVAN SATIŞI DEVAM EDİYORDU
Salgının Aralık ayında ortaya çıkmasından sonra Çin, Ocak ayında tüm vahşi hayvan ticaretini durdurmuştu. Ancak vahşi hayvan etlerinin Çin ve başka ülke pazarlarında hala satılmaya devam ettiği haberleri de geliyor.

COVID-19’a neden olan koronavirüsün, dünyaya yayılmadan önce yarasalardan insanlara, muhtemelen başka bir tür aracılığıyla geçtiğine inanılıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.