Kozmik Radyo & Haber

Paketteki önlemler ekonomiyi rahatlatacak

Paketteki önlemler ekonomiyi rahatlatacak
491 views
19 Mart 2020 - 12:21

MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Çankaya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda açıklanan ekonomi paketinin iş dünyasını rahatlatacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Koronavirüs Toplantısı’ için hazırlanan önlemler teklifinin oluşturulmasında ağırlıklı olarak MÜSİAD Genel Merkezi’nin tespit ve taleplerinin yer aldığını belirten Kavak, “Aralarında MÜSİAD Adana’nın da bulunduğu etkin şubelerin hazırladığı öneri ve talepleri Genel Merkezimiz derleyerek Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Heyeti’ne sunmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketinde önerilerimizi görmek iş dünyasını memnun etmiştir. SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6’şar ay ertelenmesi, firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerini asgari 3 ay öteleyecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlanması, ihracattaki geçici yavaşlama sürecinde kapasite kullanım oranlarının korunması amacıyla ihracatçıya stok finansmanı desteği, Kredi Garanti Fonu limitini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarılması, asgari ücret desteği gibi tedbir paketinde yer alan hususlar ekonomimize önemli katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı önlemler paketini rahatlatacak önemli bir hamle olarak görmekteyiz” dedi.

Başkan Kavak, koronavirüs krizinin ekonomik etkilerini asgari seviyede tutmak amacıyla açıklanan mali pakete iş dünyası temsilcilerinin de elini taşın altına koyarak, özveriyle gayret göstererek karşılık vermesi gerektiğini söyledi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin