Kozmik Radyo & Haber

Göger: Cumhurbaşkanımızın açıklamaları esnafımızı rahatlattı

Göger: Cumhurbaşkanımızın açıklamaları esnafımızı rahatlattı
469 views
19 Mart 2020 - 14:02

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, ekonomik piyasalarda güven tesis eden ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı‘ paketinde esnaf ve sanatkarlara ilgilendiren son derece önemli kararların da yer aldığına dikkati çekti. Esnafın desteklenmesine yönelik tedbirlerin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesini temenni eden Başkan Göger, “Alınan kararlar sayesinde esnaf ve sanatkarlarımız süreci fazla kayıp yaşamadan en hafif şekilde atlatacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Korona Virüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısında alınan kararları, TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöke’nin de katıldığı basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı. Adana ESOB Başkanı Niyazi Göğer, Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı‘ paketinde yer alan kararların yaşanılan sürecin, ekonomimize, piyasaya, üretime, istihdama olumsuz etkisini azaltmak amacıyla, son derece önem arz ettiğini dile getirdi.

Pakette esnaf ve sanatkarlara yönelik önemli kararların da bulunduğuna işaret eden Birlik Başkanı Göger, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde; Perakende, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinin 6’şar ay ertelenmesi ile bu dönemde işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank’a olan kredi borçlarının, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerini 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenmesi gibi son derece önemli iki maddenin yer alması esnaf ve sanatkarlarımızı büyük oranda rahatlatmıştır. İstihdamın muhafazası, ekonomik büyümenin, üretim ve kalkınmanın sürdürülmesi için toplamda 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye alan, ekonomik tedbirleri genişleterek toplumun geneline yayan, virüsle birlikte oluşan kaygıları gidererek piyasalarda güveni tesis eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine esnaf ve sanatkarlarımız adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Alınan önlemler sayesinde esnaf ve sanatkarların süreci fazla kayıp yaşamadan en hafif şekilde atlatacağının altını çizen Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Pakette yer alan tüm ekonomik tedbirler esnaf ve sanatkarlarımıza rahat bir nefes aldırdı. Virüs salgını nedeniyle piyasalarda yaşanan endişe yerini güven ortamına bıraktı. Süreç başarıyla sonlanıp, virüs tehlikesi tam anlamıyla ortadan kalktıktan sonra Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik desteklerinin artarak devam edeceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin