Kozmik Radyo & Haber

Cumhuriyetin karşısındaki en büyük tehdit, tek adam yönetimidir

Cumhuriyetin karşısındaki en büyük tehdit, tek adam yönetimidir
274 views
18 Mayıs 2021 - 11:37

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Bulut yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs, bağımsızlık ve özgürlük uğruna, emperyalizme ve işbirlikçilerine boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışıdır.

16 Mayıs’ta Cumhuriyet düşüyle yola çıkan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak milli mücadelenin kıvılcımını çakmış, bir ulusun makus talihini değiştirmiştir.

Ulusumuz, Kurtuluş Savaşı’nda mazlum milletlere örnek olan bir mücadele vermiştir. Bu mücadele Cumhuriyetle taçlandırılmıştır.

Ancak, 102 yıl sonra geldiğimiz noktada Cumhuriyetin karşısındaki en büyük tehdit, çoğulcu demokrasiyi, tek adam yönetimidir.

Atatürk’ün açtığı çağdaşlaşma yolundan ilerleyenlerinpartisi CHP olarak söz veriyoruz:

Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, “özgürlük, adalet, refah ve barış” içinde, ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.

Atatürk, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” demiştir ve 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir.

19 Mayıs’ın 102. yılında bize düşen en büyük görev, Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadanyürümek, Cumhuriyeti demokrasiyle büyütmektir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.