Kozmik Radyo & Haber

ÇUKUROVA’DA GÖRKEMLİ SERGİ

ÇUKUROVA’DA GÖRKEMLİ SERGİ
4 views
06 Mayıs 2024 - 11:58

Şehit Aytekin Kuru Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün, Çukurova Belediyesi Güzelyalı Emekli Dinlenme Evinde açtığı El Sanatları Kursunun yıl sonu sergisi, gösterişli ve şenlikli bir açılışla bölge halkının beğenisine sunuldu.

Sergide, Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Ümran Özgönül yönetiminde sürdürülen kursta, kursiyerlerinin binbir emek ve göz nuru ile hazırladıkları, her biri sanat eseri niteliğindeki ürünler göz kamaştırdı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu davetliler, sergilenen oda, yatak ve banyo takımları, örgü ve el işleri, çanta ve günlük kullanıma uygun küçük eşyalar, ahşap ve seramik süsleme gibi nitelikteki ürünleri ilgiyle inceledi ve yapım aşamaları hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Çukurova Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Eski Daire Başkanı Turan Yılmaz’ın sunumunun ardından açış konuşmasını gerçekleştiren kurs öğretmeni Ümran Özgönül, “Kursumuz, Halk Eğitim Merkezimizin hedefleri doğrutusunda, kadınlarımızın üretkenliklerini teşvik ederek boş zamanlarını en iyi biçimde değerlendirmelerini ve meslek sahibi olmalarını amaçlamaktadır. Birçok kursiyerimiz, kursta edindikleri beceriler ile aile ekonomisine katkıda bulunmaktalar. Bu da onların maddi ve manevi yönden daha mutlu ve üretken bir yaşam sürmelerini sağlamaktadır. ” dedi.

Serginin gezilmesinden sonra, kursiyerlerin evlerinde hazırladıkları ve sergilenen ürünler kadar çeşitli, yiyecek ve içecekler konuklara ikram edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.