Kozmik Radyo & Haber

Esendemir: Emeç’i saygıyla anıyoruz

Esendemir: Emeç’i saygıyla anıyoruz
6 views
05 Mart 2024 - 11:37

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, 7 Mart 1990’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’i saygıyla andıklarını söyledi.
Çalışkanlığıyla bulunduğu her ortamda meslektaşlarına örnek gösterilen Çetin Emeç’in usta bir gazeteci ve saygın bir yönetici olduğunu vurgulayan Esendemir, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “Bugün ardından saygı ile andığımız Çetin Emeç yaşasaydı kendisi gibi karakterli gazeteci ve yazarlar yetiştirecekti. Onun onurlu duruşu, her zaman peşinden yürüdüğümüz meşalemiz olacaktır.” dedi.
Son Posta’da, Hayat Dergisi’nde, Hürgün Yayınları’nda, Milliyet  ve Hürriyet’te görev yapan Çetin Emeç’in, Hürriyet’teki Genel Yayın Yönetmenliği sırasında basını hedef alan şiddetin kurbanı olduğunu ifade eden Esendemir, şöyle devam etti: “7 Mart 1990’da işine gitmek üzere İstanbul Suadiye’deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan’la birlikte öldürüldü. Naaşı Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi. 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi. Karanlık güçler tarafından hedef seçilen gazeteci yazar Çetin Emeç bilgi ve deneyimi ile tarih yazmıştır. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Çetin Emeç’i sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.