Kozmik Radyo & Haber

Büyükşehir’den çocuk istismarının önlenmesine yönelik eğitim ve atölye çalışması…

Büyükşehir’den çocuk istismarının önlenmesine yönelik eğitim ve atölye çalışması…
10 views
01 Mart 2024 - 13:45

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği iş birliği ile Adana Kadın Yaşam Merkezi’nde “Çocuğa Yönelik İhmal ile İstismarı, Ebeveynlere Yönelik Çocuk Mahremiyeti ve Çocuk Hakları” konulu atölye çalışması düzenlendi.

19 Mayıs Mahallesi’nde kurulan Adana Kadın Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın uzman psikologları ve UCİM hukukçuları tarafından düzenledi.

Atölyede uzman psikologlar; “Çocuk ihmali ve türleri nelerdir? ( fiziksel-duygusal ihmal) İhmalin çocuk üzerindeki etkileri nelerdir? Çocuğa Yönelik İstismar, ( fiziksel, duygusal, cinsel) Temas İçeren ve Temas İçermeyen Cinsel İstismar Türleri, Cinsel İstismara Maruz Kalan Çocuklarda Görülen Belirtiler, Cinsel İstismar Hakkında Yanlış Bilinenler ve Başvuru Merkezleri, Mahremiyet, Mahremiyetin Önemi, Mahremiyet Eğitiminde Ebeveynlerin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar, Özel Alan Tanımlama, Bedenim Bana Ait Bilinci, Rıza, Cinsellik, Dijital Mahremiyet ve Güvenli İlişkiler” konularında bilgi aktardı.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin hukukçuları, çocuk haklarını anlatarak, çocuk haklarının ülkemizdeki yeri ve gelişmesi için neler yapılabileceği konusunda bilgi verdi. Atölye soru cevap etkinliği ile sonlandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.