Kozmik Radyo & Haber

“Asıl enkaz altında kalan iktidar”

“Asıl enkaz altında kalan iktidar”
5 views
21 Şubat 2024 - 14:03

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP döneminde çok büyük acılar yaşandığını, insanlar enkaz altında kalırken iktidarın seyrettiğini belirten Barut, “Soma’dan depremlere ve Erzincan’daki faciaya kadar her olayda asıl enkaz altında kalan iktidardır. Bu iktidarın vicdanı kurumuş, taşa dönmüş kalpleri. Bu vicdansızlardan hesap soracağız!” dedi.

“SOMA’DAN DEPREMLERE…”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alan Ayhan Barut, halkın AKP döneminde çok büyük acılar yaşadığını, ülkenin başına büyük felaketlerin sarıldığını söyledi. AKP döneminde yaşanan acılara dikkat çekerek sert sözlerle eleştiren Barut, “AKP iktidarı hep enkaz ve göçük altında kalmıştır! Kaç acı, ne kadar büyük dramlar yaşandı AKP döneminde. Soma’da madencilerimiz, Ermenek’te canlarımız, Zonguldak’ta emekçilerimiz göçüklerde can verdi. Sorumlular bulunmadı, gerçek bir hesap sorulmadı. Üstüne madencilerimizi ve yakınlarını tekmeleyenler ödüllendirildi” diye konuştu.

“TAŞ KALPLİ VİCDANSIZLAR”

Türkiye’de sayısız acı yaşandığını ve insanların cenazelerine bile ulaşamadığını bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Adana Kozan’da baraj patlamıştı, kayıp işçilerimiz bulunamadı. Geçen yıl Şubat depremlerinde on binlerce canımızı yitirdik, sayısız insanımız enkaz altında kaldı. Nasıl anlatılır ki acı, kelimeler yetmez. Son olarak Erzincan’da kıydılar canlarımıza. Tam 9 yurttaşımız kaldı yine göçük altında. Bu ülkenin yeraltı ve yerüstü her şeyini talan edenler, doğayı katletmeyi sürdürüyorlar. Ormanlarımızdan sularımıza talan hırsıyla saldırmaya devam ediyorlar. Asıl enkaz altında kalan iktidardır. Bu iktidarın vicdanı kurumuş, taşa dönmüş kalpleri. Bu vicdansızlardan hesap soracağız!”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.