Kozmik Radyo & Haber

“Faciaya göz yumanlar bellidir”

“Faciaya göz yumanlar bellidir”
5 views
15 Şubat 2024 - 11:56

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Erzincan’ın İliç İlçesinde yerli ortaklı Kanada firmasının işlettiği altın madeninde meydana gelen facianın ardından tüm sorumluların belli olduğuna dikkat çekerek hukuk önünde hesap sorulmasını istedi. Daha önce de benzer felaketlerin yaşandığı yerle ilgili sayısız rapor ve mahkeme kararı olduğuna işaret eden Barut, herkesin faciada kurtarılmayı bekleyen işçiler için dua ettiğini söyledi.

“RANT VE TALAN HIRSI SÜRÜYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Talan ve rant hırsıyla yaşama kastediliyor, ülkemizin ormanlarından topraklarına, yeraltı ve yerüstü tüm zenginlikleri yok ediliyor. Maalesef AKP iktidarı, kelimenin tam anlamıyla talan politikalarına hız kesmeden devam ederken kaybedilen geleceğimize ağlıyoruz. Ne yazık ki bu süreçte büyük acılar da yaşanıyor. Erzincan İliç’te bulunan Anagold Madencilik’te meydana gelen toprak kayması son örnek oldu” dedi.

“GÖZ GÖRE GÖRE FELAKET YAŞANDI”

İktidarın onca uyarıya karşın ihmale yol açtığını, açılan davaların ve hazırlanan raporların dikkate alınmadığını bildiren Ayhan Barut, “Faaliyete girdiği 2008 yılından itibaren sürekli ortaya çıkan çevresel felaketlerle gündeme gelen bu yerle ilgili bir sürü mahkeme kararı bulunuyor. Ortaya konan çevresel raporlar var. Yapılan onca uyarıya ve yapılan itirazlara rağmen göz göre göre bir felaket daha yaşandı. Sorumlusu belli, sorumlular hesap versin. Bu tür acılar yaşanmasın diye mücadelemiz sürecek. Dualarımız kurtarılmayı bekleyen yurttaşlarımız için” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.