Kozmik Radyo & Haber

KARSLIOĞLU: KAMU MÜTEAHHİTLERİ REEL FİYAT FARKI BEKLİYOR

KARSLIOĞLU: KAMU MÜTEAHHİTLERİ REEL FİYAT FARKI BEKLİYOR
8 views
28 Kasım 2023 - 12:44

DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu İnşaat Sektörünün hiç olmadığı kadar sıkıntılı günler yaşadığının altını çizerek genel başlık olarak; reel fiyat farkı ve cezasız tasfiye kararnamesinin yetkililerce ele alınması gereğine dikkat çekti.

KAMU MÜTEAHHİTLERİ REEL FİYAT FARKI BEKLİYOR

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; Ülkemizde fiyatlarının katlanmasıyla birlikte kamuya iş yapan müteahhitlerin zor durumda olduğunu belirterek, bu firmalara reel fiyat farkı verilmesi ve cezasız tasfiye hakkı tanınması gerektiğini, Yaşanan bu artışların kamuya iş yapan müteahhitleri mağdur ettiğini,  İnşaat sektörü için hayati önem taşıyan tüm malzemelerinin fiyatlarının piyasalarda alt üst olduğunu, demirden çimentoya kadar birçok üründe fiyatların anormal şekilde katlandığını, bu sebeple hem malzeme tedarik etmede hem de maliyet hesabında sorun yaşıyoruz.” Açıklamasında bulundu.

FİRMALARIN İŞİ ZORLAŞTI

Kamu ile iş yapan müteahhitlerin yaşadıkları bu sorunun çözümü için yüklenici firmalara reel fiyat farkı verilmesi gerektiğini belirten Mustafa Karslıoğlu; ayrıca bu firmalara cezasız tasfiye hakkı tanınması gerektiğini kaydetti. İnşaat sektörünün maliyetlerini etkileyen emtia fiyatlarındaki artışın öngörülemez olduğunu Karslıoğlu, kamu ile iş yapan inşaat sektöründeki firmaların bu emtia fiyatlarıyla ayakta kalmasının ve faaliyetlerine devam etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

KAMUYA İŞ YAPAN FİRMALARA EK SÜRE TANINMALI

Kamuyla iş yapan tüm firmaların reel fiyat farkı ve tasfiye hakkı beklentisi olduğunu ve devletin gerekli adımları atmasını beklediklerini belirten Mustafa Karslıoğlu, firmaların acil bir çözüm beklediğini ifade etti. Bugüne kadar iyi niyetle sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmiş ancak fiyat artışlarından olumsuz etkilenerek taahhütlerini yerine getirmekte zorlanan firmalara da ek süre tanınması gerektiğini belirten Karslıoğlu, sektörde yaşanan mağduriyetin çözülmesinin olumsuz yaratacak gelişmelerin önüne geçeceğini kaydetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.