Kozmik Radyo & Haber

“Başöğretmen ATATÜRK ebedi kılavuzumuz”

“Başöğretmen ATATÜRK ebedi kılavuzumuz”
9 views
23 Kasım 2023 - 16:16

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, Cumhuriyet’in 100. yılının coşkuyla yaşandığı bir dönemde Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyeti hedef gösterdiği öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Öğretmenlerin fedakarlığın simgesi olduğunu vurgulayan Başkan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Aydınlık yarınlarımızın yolunu açan öğretmenler, aynı zamanda geleceği inşa eden mimarlardır. Bu mimarların öncüsü Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ebedi kılavuzumuzdur. Öğretmenliğin emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek anlamda sergilendiği yüce bir görev olduğunu belirten Atatürk, evlatlarımızı onlara emanet etmiş ve hedef olarak da muasır medeniyeti göstermiştir. Bize düşen Atatürk’ün hedeflediği ülkemiz için her zamankinden daha çok çalışmaktır. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmektir” dedi.

Esendemir şunları söyledi: “Bugün dünden daha heyecanlıyız. Çünkü öğretmenlerimiz evlatlarımızı, gençlerimizi, bilgi üretebilen, ürettiği bilgiyi toplum yararına kullanabilen, bilgili, donanımlı, kişilik sahibi ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştiriyor. Geçmişte vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yıllarca süren savaş dönemlerinde dahi eğitime büyük önem veren öğretmenlerimiz, bugün yaşadıkları zor koşullara rağmen yolumuzu aydınlatmaya büyük bir kararlılıkla devam etmektedirler. Bu yönüyle, bize Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu yaşatan başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vefat eden tüm öğretmenlerimizi minnetle anıyor, aydınlık yarınlarımız için bu onurlu mesleğe gönül veren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.