Kozmik Radyo & Haber

“Makineleri bile satılan fabrika borsada nasıl yükseliyor?”

“Makineleri bile satılan fabrika borsada nasıl yükseliyor?”
6 views
08 Kasım 2023 - 12:40

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de faaliyetlerini tamamlama noktasına gelen ve makineleri dahi satılan bir fabrikanın, işlem gördüğü borsada değerinin sürekli artıyor olmasını, Meclis gündemine taşıdı.

Planı ve Bütçe Komisyonu Toplantısında söz alan Gürer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Bütçesi görüşmeleri yapılırken, Bakan Mehmet Fatih Kacır’aNiğde’de işlevi olmayan bir fabrikanın borsada nasıl yükselebildiğini sordu ve açıklama yapılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2024 yılına ait bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe komisyonunda, ilgili bakanlığının faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İŞLEVSİZ FABRİKA BORSADA NASIL İŞLEM GÖRÜYOR? 

Niğde’de son 20 yılda kapanan ortaklı fabrika sayısının açıklanmasını isteyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,” Niğde’de bir fabrika, kapandığı hâlde, makinaları da satıldığı hâlde hâlâ borsada işlem görüyor yani içinde üretimi olmayan fabrika borsada sürdürülebilirliği nasıl oluyor? Bu konuda bir denetim yapılmıyor mu? Kredi temin edemedi, Türkiye’nin önemli bir markası kapandı ama borsada, bir bakıyorsunuz, değeri artıyor, içinde bir şey yok. Şimdi burada onun adını anmayayım ama sizler herhâlde biliyorsunuz o fabrikayı. Bunlar nasıl oluyor? Yani borsada, işlevi olmayan fabrika nasıl devam ediyor?” şeklinde soru yöneltti.

ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ NE OLDU?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ayrıca 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Niğde’nin Bor ilçesinde “enerji ihtisas endüstri bölgesi” olarak ilan edilen alanı da Meclis gündemine taşıdı. Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında yaptığı konuşmada, “ Aradan sekiz yıl geçti, Berat Albayrak’ın Bakanlığı  döneminde ihalenin yapılacağı yönünde yanıt gelmişti; şu ana kadar bu konuda bir çalışma olmuyor. Çalışma olacak mı, olmayacak mı, ne olacak? Burada bu konuyu da kesin açıklığa kavuşturursanız memnun oluruz” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.