Kozmik Radyo & Haber

Çukurova’da cilt bakım kursu

Çukurova’da cilt bakım kursu
5 views
07 Kasım 2023 - 13:06

Çukurova Belediyesi kadın odaklı sosyal hizmetleri hem kazandırıyor, hem de ülke ekonomisine destek olurken yeni yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Yeni becerileriyle hem kendi sağlıklarını korumanın ince çizgilerini keşfeden kadınlar, hem de güzel görünmenin formüllerini öğreniyorlar

Tesisler Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak verilen ve Çukurovalıların büyük ilgi gösterdiği meslek ve hobi kursları, birçok kadına yeni iş kapıları açıyor. Son yılların gözde iş kolları arasında yer alan başta cilt bakımı, epilasyon ve makyaj teknikleri olmak üzere farklı alanlarda mesleki eğitimleri alan kadınlar, hem meslek sahibi oluyor hem de kurslardan kazançlı ayrılıyor. Bu farklı ve güncel yaşama uygun kurs çalışması için Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkürlerini ileten kursiyerler, geleceğe güvenle bakmanın heyecanını yaşıyor.

Çukurova Belediyesinin açtığı mesleki kurslar hem istihdama ve ülke ekonomisine destek oluyor, hem de vatandaşların yeni becerilerini ortaya çıkarıyor. Belediyenin Tesisler Müdürlüğü’nün sürekli olarak açtığı ücretsiz mesleki kurslardan olan ve son yılların en gözde iş kolları arasında yer alan cilt bakımı, temel makyaj, masaj, lazerli epilasyon, protez tırnak gibi meslek alanlarında verdiği eğitimlere kadınların ilgisi oldukça fazla oluyor.

Hem meslek sahibi olmak hem de bu yeteneklerini kazanca dönüştürmek isteyen kadınların yoğun talebi nedeniyle hafta içi her gün, iki seansa çıkartılan kurslara katılan kadınlar, fark yaratan kurslardan mutlu şekilde ayrılıyor. Geleceğe daha güvenle bakmanın keyfini yaşayan kursiyer kadınlar, teorik ve uygulamalı eğitimlerin dışında cilt bakımının ve epilasyon uygulamalarının püf noktalarını, sağlıklı yaşamın teknik bilgilerini uzman eğitmenler tarafından alıyor.

Cilt anatomisinden analizine, doğru beslenmeden hijyene, sağlıklı yüz masajı tekniklerinden, doğru makyaja, kaş ve kirpik bakımından, doğru epilasyon ve depilasyon uygulamalarına kadar pek çok modül konuda eğitimden geçiyor. Yeni becerileriyle hem kendi sağlıklarını korumanın ince çizgilerini keşfeden kadınlar, hem de güzel görünmenin formüllerini öğreniyorlar.

Çukurova Belediyesi’nin kapılarını açtığı ve tüm imkânları seferber ettiği, Çukurova Aytekin Kuru Halk Eğitim Merkezi’nin destek verdiği bu kursları bitiren kadınlar, Millî Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifikalar alarak, kendi iş yerlerini açabiliyor, ya da çeşitli merkezlerde çalışma imkânı yakalıyor. Kursta eğitim veren usta öretici Hülya Uygur, her geçen gün kadınların ilgisinin giderek arttığını söyleyerek, ekonomik anlamda büyük kazanç sağlayan meslek eğitimlerine tüm Çukurovalıları davet etti.  Belediye Başkanı Soner Çetin’e memnuniyetlerini dile getiren Hülya Uygur ve kursiyerler, meslek sahibi olmanın heyecanını yaşarken, yarınlara daha emin adımlarla girecek olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.