Kozmik Radyo & Haber

EMZİRME HAFTASINI BİRLİKTE KUTLADILAR

EMZİRME HAFTASINI BİRLİKTE KUTLADILAR
5 views
17 Ekim 2023 - 11:42

Ülkemizde her yıl Ekim ayının başında kutlanan emzirme haftası bu yıl Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Yüreğir Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikle kutlandı. Yüreğir Devlet Hastanesi girişinde kurulan stantta Anne ve Anne adaylarına bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinliğe Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, Yüreğir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Utkucan Okuducu, Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. S. Cansun Demir, Perinatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Cüneyt Evrüke ve her iki hastanenin idari yetkilileri katıldı.

 Her iki hastanenin de konuyla ilgili yetkilileri amaçlarının gelinen noktayı daha da geliştirmek ve emzirmenin önemi konusunda farkındalığını arttırmak olarak vurgularken, Miadında gebeliğin sona erdiği, anne ve bebeğin kavuştuğu, anne sütü ile tanıştığı zaman dilimi ilham alınarak yılın 40. Haftası olan Ekim ayının ilk haftasının emzirme haftası olarak seçildiğine işaret etti.

Balcalı Hastanesi doğumhane sorumlu hemşiresi Serpil Özel emzirme haftası etkinliklerini, deprem sonrası hizmet vermeye başladıkları Yüreğir Devlet Hastanesinde gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Etkinliğimiz Yüreğir Devlet Hastanesi ile birlikte hazırladığımız, standımızda hafta boyunca devam etti. Hafta boyunca Emzirme Danışmanlarımız doğum kliniklerimizde gebe, lohusa ve hasta yakınlarına anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında eğitimler vermiş ve bu eğitimler broşürlerle desteklenmiştir. Ayrıca hastane girişinde bulunan standımızda halkımıza haftanın önemiyle ilgili bilgilendirmeler yapılmış, ikramlar sunulmuştur. Bu yılki çalışan kadınlar ve emzirme temalı etkinliğimize “Emzirmek her annenin, anne sütü almakta her bebeğin hakkıdır” sloganıyla devam etmekteyiz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.