Kozmik Radyo & Haber

Kemal Çelik güven tazeledi

Kemal Çelik güven tazeledi
88 views
29 Mayıs 2023 - 10:07

Adana Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik 21 Mayıs 2023 günü Meydan Cem’inde 4. Olağan Genel Kurul seçimler yapıldı, oybirliği ile yeniden başkan seçildi. Kongreye ilgi oldukça büyüktü. Başkan Kemal Çelik, kısa bir konuşma yaparak, seçimin maddelerini ve divan kurulunu belirledi. Başkan Çelik; “İsimlerimiz farklı ama soy isimlerimiz aynı ve tarihte bugünlere kadar yaşanan birçok Alevi katliamı yaşandı ama biz Alevi toplumu olarak asla intikam peşinde olmadık, çünkü daima sevgi ve hoşgörü ile aşılandık” diye konuştu.

Adana Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik, Meydan Cemevinde yapılan 4. Olağan Genel Kurul seçimlerinde yaptığı konuşmada, “Nereden nereye geldik. Görüyorum kardeş derneklerimiz var, aslında isimlerimiz farklı ama soy isimlerimiz aynı. Tarihte bugünlere kadar yaşanan birçok Alevi katliamı yaşandı ama biz Alevi toplumu olarak asla intikam peşinde olmadık, çünkü daima sevgi ve hoşgörü ile aşılandık.

Bazı taleplerimiz var, 1-Cemevleri bir inanç yeridir. Hakkı ve hukuku teslim edilmelidir.

2- Zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır. 3-Alevi köylerine cami yerine Cemevi açılmalıdır. Mücadelemiz bu yönde olacaktır, diyen Başkan Kemal Çelik, özetle; “2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında yaşanan olaylarda Madımak Oteli içerisinde 33 şair, yazar, ozan, 2 otel personeli ve otel dışında 2 kişi olmak üzere 37 kişinin hayatını kaybetti. Çelik, “Bu tür katliamların yapıldığı yerlere Kerbelalar diyoruz. Artık bir daha Kerbelalar yaşanmasın” diye konuştu.

Başkan Çelik Meydan Cemevi’nin bugüne gelişine değin bilgilerde verdi.

4.Olağan Genel kurul seçimlerine tek aday gidildi. Oybirliği ile Başkan Kemal Çelik yeniden başkan seçildi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.