Kozmik Radyo & Haber

POZANTI KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAK

POZANTI KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAK
73 views
24 Mayıs 2023 - 11:38

Pozantı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü etkinlikleri, 24-25 Mayıs Çarşamba ve Perşembe günü büyük bir coşku içerisinde kutlanacak.

Fransız güçlerinin sarıp sarmaladığı Pozantı’nın, milletimiz tarafından canla başla savaşarak, gazi olup şehit düşerek düşman işgalinden kurtulmasının üzerinden tam 103 yıl geçti. Pozantı Belediyesi tarafından her yıl hazırlanan kutlama etkinliği ile 103 yıl önceki coşku her yıl 25 Mayıs günü yaşanırken, bu yıl da aynı heyecanla kutlanacak.

ETKİNLİKLER

Kutlama etkinliği 24 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Çarşamba günü öğlen saat 12.00’de merkez camiinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve düşman işgalinden kurtuluş savaşında şehit olan askerlerimiz için okutulacak mevlit programı ile başlayacak.

Akabinde saat 15.00’te Alpu Mahallesi mezarlığında yatan düşmana ilk kurşunu sıkan Usta Mehmet’in kabri ziyaret edilerek dua okunacak. Saat 16.00’da ise Pozantı’nın kurtuluşunda büyük emeği bulunan Kamışlılı Şehit Kasım Hoca Efendi’nin kabri ziyaret edilecek ve dua okunacak. Çarşamba günü etkinliğinin son programı ise belediye çay bahçesinde yapılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi saat 17.00’de belediye çay bahçesinden küçük bir konser verecek.

TÖRENLER

25 Mayıs kutlama etkinliğinin tören bölümü ise Perşembe günü yapılacak. Sabah saat 09.15’te Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelengi sunulacak. Saat: 09.30 da ise ilçe şehitliği ziyaret edilip dua okunacak. Daha sonra ise saat 10.00 Atatürk Kültür Merkezi önündeki kutlama programı ile devam edecek. Burada gerçekleştirilecek programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Mustafa Çay yapacak. Daha sonra ise öğrenci gruplarını n gösterisi, folklor ekibi gösteri ve mehteran grubu ekibinin gösterileri yapılacak.

HALK KONSERİ OLMAYACAK

6 Şubat’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak 11 ili etkileyen deprem felaketinde ilçemizden de vefat edenlerin olması sebebiyle her yıl yapılan halk konseri bu yıl yapılmayacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.