Kozmik Radyo & Haber

Yumurtalık Balkan Türkleri 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Yumurtalık Balkan Türkleri 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
73 views
21 Mayıs 2023 - 16:36

Adana Yumurtalık ilçesi Balkan Türkleri Derneği kurularak birinci olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek kişilik adayla gidilen kongrede başkan Ali Balkan oldu.

Adana Balkan Türkleri Derneği şube başkanı Aziz Sağıroğlu genel kurulda divan başkanlığına, Mehmet Alper Divan Üyeliğine, Katip Üyeliğine ise Av. Volkan Tarık Çay seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından geçici yönetim kurulu Başkanı Ali Balkan günün anlam ve önemini dile getiren bir konuşma yaptı. Balkan yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi:

GÖÇ 1989’DA SONA ERMİŞTİR

“Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyor ve burada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Göç, Balkanlar’dan başlayarak uzun yıllar boyunca yaşadığımız zorlu bir süreçti. Ancak son olarak 1989’da sona ermiştir. Bu güçler, acılar, gözyaşları, hasret, fakirlik ve ezilmişlik getirmiştir.

Dedelerimizin ve ninelerimizin bu güç hiyalerini ağlayarak anlatması hepimizi derinden etkilemiştir. Soykırımlar, zorunlu göçler ve asimilasyon süreçlerinin bir daha yaşanmaması için örgütlü olmamız gerektiği açıktır. Uluslararası alanda ses getirebilmek için Balkanlılar olarak bir araya gelmeli, büyük bir aile olmalıyız.

AMACIMIZ BALKAN TÜRKLEREİ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAKTIR

Derneğimizin adında da anlaşılacağı gibi, amacımız Balkan Türkleri kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak, dedelerimizin topraklarını unutmamak ve onların bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır. Dayanışma ise aynı kültüre sahip olan bizlerin bir araya gelerek, maddi ve manevi sıkıntı çeken kardeşlerimize yardımcı olması, yeni nesillere iş imkanları sağlaması, iyi ve kötü günlerde birlikte mutlulukları ve acıları paylaşması, hastalarımızı ziyaret etmesi ve en önemlisi üniversitede okuyan çocuklarımıza maddi destek sağlamasıdır.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAYATINA DESTEK OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Derneğimizin, dershanelerden indirim almayı sağlamak, kitap ve kırtasiye yardımlarında bulunmak, ilkokulu başlayan miniklerimize çanta ve içeriği konusunda ücretsiz destek sunmak gibi faaliyetlerde bulunulacaktır. İl çanta, derneğimiz tarafından karşılanacaktır. Bu şekilde, çocuklarımızın eğitim hayatına destek olmayı hedefliyoruz.

Bu duygusal anlatımı, Atatürk’ün şu sözleriyle sonlandırmak istiyorum; “Muhacirler, kaybedilmiş topraklarımızın milli hatıralarıdır.” Tekrar hepinize çok teşekkür ediyor, çalışmalarımızda başarılar diliyorum.”

Daha başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

Buna göre listeye giren isimler şu şekilde gerçekleşti…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.