Kozmik Radyo & Haber

Emanetin Elçileri Vakıfların Vakıf Haftası Kutlama Mesajıdır

Emanetin Elçileri Vakıfların Vakıf Haftası Kutlama Mesajıdır
169 views
09 Mayıs 2023 - 10:18

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her sene geleneksel olarak kutlanan “Vakıf Haftası” bu yıl 8-14 Mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanacak.

Her yıl mayıs ayında tüm Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kutlanan Vakıf Haftası’nın bu yılki mottosu “Emanetin Elçileri” olarak belirlendi.

Selçuklular döneminde başlatılan Vakıf Kültürü Günümüzde Çevre, şehir, eğitim, kültür olmak üzere birçok alandaki hizmete aracılık ediyor.

“Vakfet, Yaşat, Yaşa” düsturundan hareket eden Vakıflar Genel Müdürlüğü hizmetlerini toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın gereği olarak yerine getiriyor. Türk-İslam vakıf medeniyetinin ayak izlerinin olduğu yurt içi ve yurt dışındaki ecdat yadigarlarına sahip çıkan ve onları gelecek kuşaklara aktaran Genel Müdürlük, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de dahil olan vakıf eserlerini aynı ihtişamı ile gelecek nesillere ulaştırıyor.

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu Vakıf Haftası Mesajı;

“Vakıflar, emanetin elçileridir.”

“Bir düşünceden ve karşılık beklemeksizin yapılan hizmetlerden ibaret olan vakıf; “Allah Rızası” mefhumunu kazanmanın yegâne yolu, hayırda evrensellik ilkesinin kılavuzudur.” şeklinde konuşan Aksu, “Vakıflar; Selçuklulardan Osmanlılara oradan da Türkiye Cumhuriyeti’ne miras kalan emanetin elçileridir.” dedi.

“Vakıf kurmak bir kültür ve medeniyet göstergesidir.”

Genel Müdür Sinan Aksu; “Vakıflar Genel Müdürlüğümüz Vakfet, Yaşat, Yaşa düsturundan hareket ederek tüm hizmetlerini hiçbir şekilde karşılık beklemeksizin sadece Allah rızasını kazanmak için çalışır, Vakıf kurmanın bir kültür ve medeniyet göstergesi olduğu gerçeğinden yola çıkarak; alan el ile veren el arasında köprü vazifesini yerine getirir.” ifadelerini kullandı.

“Vakıf kültür varlıklarımızın emanetçisiyiz”

“Ecdadımızdan bizlere miras vakıf eserlerimize Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak sahip çıkıyor, onları restore ederek gelecek kuşaklara aktarıyoruz.” diyen Aksu, “Ecdat yadigarı vakıf eserlerimize her zaman sahip çıkıyoruz. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen, vakıf sevdalısı olduğunu her zaman dile getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve kültürün taşıyıcısı Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ediyorum.”

“İçerisinde bulunduğumuz Vakıf Haftası vesileyle; vakıflara gönül veren, vakıf sevgisini taşıyarak bizlere bu mirası bırakan atalarımızın ruhları şad olsun.” ifadelerini kullanan Aksu, “Emanetin elçisi olan ve görevlerini başarıyla yürüten Vakıflar Genel Müdürlüğündeki değerli çalışma arkadaşlarıma ve vakıf kültürünü zenginleştiren vakıf dostlarına teşekkür ediyor, 2023 Vakıf Haftası’nın daha çok hayra, daha çok merhamete vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.