Kozmik Radyo & Haber

Türkiye işçi sınıfı Adana’ya aktı

Türkiye işçi sınıfı Adana’ya aktı
88 views
02 Mayıs 2023 - 14:34

Türk-İş Konfederasyonu Başkanlar Kurulu kararı ile bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları Adana’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçiler, Arif Nihat Asya Parkı’nda (Bayraklı Park) büyük bir coşku içinde 1 Mayıs’ı kutladı.

TÜRK-İŞ TAM KADRO KATILDI  

1 Mayıs kutlamalarına Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Yönetim Kurulu üyeleri, Türk-İş’e bağlı Sendikaların Genel Başkanları, Türk-İş Bölge Temsilcileri, Türk-İş’e bağlı Sendikaların iller bazında Şube Başkanları katıldı. 1 Mayıs Kutlamalarına ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’de katılarak işçilerin Bayramını kutladı.

TAŞERON KÖLE İSTEMİYORUZ

Kalabalığı oluşturan binlerce işçinin alkışları ve tezahüratları arasında kürsüye gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeron meselesinin Türkiye’ye yakışmadığını ifade ederek “Bir kamyon dolusu sıkıntımız var. Olanları söylemenin bir anlamı yok, olmayanları söyleyeceğim. Patronu konuşuyoruz tam 5 senedir konuşuyoruz. Siyasi iktidarın ağzından taşeronlarla ilgili konuştuğunu hiç duydunuz mu? Seçime 15 gün kala şimdi konuşuyorlar. Meclis kapanmadan evvel neredeydiniz? Taşeron meselesi bu ülkeye yakışmıyor. Taşeron; enerjide var, sağlıkta var, ulaşımda var. Var oğlu var. Bir kere taşeronun adı kötü. Ne taşeronu. FETÖ’ye taşeron deniyor, PKK’ya taşeron deniyor bu ceketi sırtımızdan alın yırtın, alıp atın. Taşeron köle istemiyoruz” dedi.

VERGİDE ADALET İSTİYORUZ

Konuşması sık, sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Atalay, vergi adaletsizliğine ve kamuda yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşme görüşmelerine de değinerek şunları söyledi: “Vergi denen başımızda bir bela var. Ocak ayında aldığımızı Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Aralık’ta yüzde 7 civarında bin 500 lira kadar bir kaybımız var. İşçi kardeşlerimiz Ocak ayında aldığını Aralık ayında alamıyor. Vergide adalet istiyoruz. Vergiyi sabitlemek gerekiyor. Buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum; meclise kim geliyorsa bu meseleyi bir an evvel çözün. Çözmezseniz sizi bu meseleyle ilgili her gün karşınızda olmaya, bu mesele çözülene kadar gündeme getirmeye, ülke gündeminden çıkarmamaya devam ederiz. Vergide kapılarındayız. Taşeronda kapılarındayız. Kamu sözleşmeleri Ocak ayından beri devam ediyor. Kamu Koordinasyon Kurulu’nun taleplerini yerine getirirlerse sözleşmenin altına arkadaşlarımızla beraber imza atarız. Yerine getirmezlerse avluya hiç kimseyi sokmayız haberiniz olsun.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.