Kozmik Radyo & Haber

LEZZET İSTASYONU VE RAMAZAN BEREKETİ

LEZZET İSTASYONU VE RAMAZAN BEREKETİ
79 views
28 Mart 2023 - 12:59

Adana’nın tarihe tanıklık yapan yapılarını restore edip yeniden kent yaşamıyla bütünleştiren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, tarihi “Eski İstasyon” binasını ‘Lezzet İstasyonu’na dönüştürmek için restorasyon çalışmalarına başladı. Adana’nın lezzetlerini dünyaya tanıtma konusunda önemli bir işlevi yerine getirecek olan tarihi yapı bünyesinde bir de “Mutfak Müzesi” yer alacak.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çukurova’da üretilen pamuğun Adana’dan İngiltere’ye nakledilmesi için 1886 yılında hizmete açılan tescilli kültür varlığı olan tarihi Eski İstasyon binası Seyhan Belediyesi tarafından kamulaştırıldı.

GASTRONOMİ MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Binaya işlev kazandırılması amacıyla yanındaki parsel ve E-5 karayoluna cepheli parsel de kamulaştırıldıktan sonra hazırlanan proje doğrultusunda restorasyon çalışmaları başlatıldı. Restorasyonun tamamlanmasının ardından “Eski İstasyon” binası yeni yapılacak binalar ve bahçede konumlandırılacak yemekli vagonlarla birlikte bir gastronomi merkezi olarak halka hizmet verecek.

‘MUTFAK MÜZESİ’ DE OLUŞTURULACAK

Tescilli binanın iki katlı bloğunda bir “Mutfak Müzesi” de oluşturulacak ve tarihi yapı Adana’nın mutfak kültürünün tanıtımı için de önemli bir görevi yerine getirecek.

‘LEZZET İSTASYONU’ ADANA’YA ÇOK YAKIŞACAK

Restorasyon çalışmalarına inceleyen Başkan Akif Kemal Akay, Seyhan’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için belediyenin tüm olanaklarıyla hizmet verdiğini kaydetti.

Tarih boyuna birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın, verimli tarım toprakları ve köklü üretim geçmişiyle öncü kentlerden biri olduğuna işaret eden Başkan Akay, Eski İstasyon’un kent ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan bir bina olduğunu vurguladı.

Eski İstasyon binasına işlev kazandırıp, yeniden kent yaşamıyla bütünleştirmek için restorasyon çalışmalarının başladığını belirten Başkan Akay, “Lezzet İstasyonu’nda Adana’nın eşsiz lezzetleri ile tarihi dokuyu buluşturacağız ve Adana, adına yakışan bir hizmet alanına daha kavuşacak. Bereketin diğer adı olan kentimizin mutfak kültürünü ‘Lezzet İstasyonu’muzda dünyaya tanıtacağız” dedi.

RAMAZAN’IN BEREKETİ SEYHAN’DA KURULAN İFTAR SOFRALARINDA PAYLAŞILIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu yıkımın ardından halkla dayanışma faaliyetlerini yoğunlaştıran Seyhan Belediyesi, Ramazan ayında kurduğu iftar sofralarında da dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaya devam ediyor.

Gürselpaşa ve Narlıca Kapalı Semt Pazarı’nda kurulan iftar sofralarında orucunu yurttaşlarla birlikte açan Başkan Akif Kemal Akay, mahalle muhtarlarıyla birlikte yurttaşların Ramazan ayını kutladı, tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

Yurttaşlarla iftar sofralarında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Akay, “Sağlık, huzur, barış getirmesi dileğiyle Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.