Kozmik Radyo & Haber

Kebaplar depremzedeler için

Kebaplar depremzedeler için
223 views
03 Mart 2023 - 11:47

Kahramanmaraş merkezli ardı ardına yaşanan depremler sonrasında 11 ilde büyük bir yıkım yaşandı. On binlerce insan yıkılan binaların enkazında can verdi; yaklaşık 15 milyon insan depremin acısını yaşadı. Depremi Adana’da yaşayan restoran ve turizm işletmeleri, önce kendi yaralarını sardı; sonra da Kahramanmaraş ve Hatay’ın yaralarını sarmak için kollarını sıvadı. TÜRES Adana Şubesi öncülüğünde 4 ilçede 10 bin kişiye ulaşıp, onlar için mangal başına geçerek ‘Adana Kebabı’ ve özel tezgahta döner yapan işletmeciler, çocuklara da oyuncak dağıttı. TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, “Gün birlik ve beraberlik günü ve biz, acıların paylaşıldıkça azaldığına inanıyoruz” dedi.

 Önce kendi yaralarını sardılar; sonra deprem bölgesindeki on binlerce depremzede için kolları sıvadılar. Adana’daki restoran ve işletmeciler, TÜRES Adana Şubesi öncülüğünde Kahramanmaraş ve Hatay’da 10 bin kişiye ‘Adana Kebabı’ ve döner yapıp ikram etti; bir an olsun depremin izlerini silmeye çalıştı. Depremzede çocuklara da oyuncaklar dağıtıldı.

YARALARINI SARDILAR

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şubesi yüreklere dokunan bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ardı ardına yaşanan depremi Adana’da yaşayan restoran ve turizm işletmecileri, önce kendi yaralarını sardı; sonra da depremde en fazla yıkım ve acının yaşandığı Kahramanmaraş ile Hatay için kolları sıvadı.

SICAK YEMEK DAĞITTILAR

TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş öncülüğünde Mehmet Taş, Salih Oral, Fikret Taşgıan, Teslime Sakarya, Yaşar Emre, Harun Deveci, İsmail Çalıkıran ve Yunus Koç’tan oluşan bir ekip, Hatay’ın Samandağ, İskenderun ve Kırıkhan; Kahramanmaraş’ın da Nurdağı ilçelerinde depremzedelere ulaştı. Bölgede sıcak yemek ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtan Serttaş ve ekibi, oldukça anlamlı bir çalışma da gerçekleştirdi. İşletmeciler, çadır kentleri gezip, burada çocuklara oyuncaklar dağıtıp, onlara çeşitli şekerlemeler ikram etti.

BİN KİLO ET; BİN KİLO TAVUK

Her bir işletmeci, kendi malzemesini gönüllülük esasıyla yine kendisi temin etti; 4 ilçede 10 bin kişiye özel olarak kurulan tezgahlarda ‘Adana Kebabı’ ve yine Adana’ya has döner ikram edildi. Bu kapsamda bin kilogram et, yine bin kilogram tavuk eti kullanıldı. On binlerce ayran ve şalgam suyu da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Tezgahların önünde metrelerce kuyruk oluşurken, Hatay ve Kahramanmaraşlılar, bir an olsun depremi unutup, birbirinden lezzetli dürümlerle mutlu anılarını hatırladı. Depremzede çocukları

EKMEĞİMİZİ PAYLAŞTIK

Deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları değerlendiren TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, “Türkiye olarak, asın felaketiyle birlikte zor bir süreçten geçiyoruz. Bizler, acıların paylaşarak azalacağına inanıyoruz. Bu kapsamda da TÜRES olarak önce Adana’da yaralarımızı sardık; sonra da diğer kentlerin yaralarını sarabilmek için işletmeler olarak güçlerimizi birleştirdik. Adana’nın marka değeri olan kebabı, depremzedelere ulaştırdık; bir bakıma onlarla ekmeğimizi paylaştık” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.