Kozmik Radyo & Haber

DAİMFED AFET BÖLGELERİNDE YARDIMA KOŞTU

DAİMFED AFET BÖLGELERİNDE YARDIMA KOŞTU
139 views
23 Şubat 2023 - 12:19

6 Şubat ve 20 Şubat’ta meydana gelen depremler, Adana’da da önemli yıkıntıların ve hasarların oluşmasına yol açtı. 487 kişinin ölümü,7 bin civarında kişinin yaralanmasına yol açan depremde 13 bina yıkıldı. Kent genelinde depremden sonra onlarca binanın ağır hasarlı, yüzlerce binanın da orta hasarlı olduğunun tespit edildi. DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu), asrın felaketi olarak nitelendirilen Deprem Afetinde tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşın yaralarını sarmak için imkanlarını kullanmıştır.

DAİMFED AFET BÖLGELERİNDE YARDIMA KOŞTU
DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında; “DAİMFED gerek Adana da gerekse tüm deprem afeti yaşanan İl, ilçe ve mahallelerde (köylerde) imkanlarını seferber etmiştir. Adana Valimiz Sayın Dr.Süleyman Elban önderliğinde koordineli olarak gerçekleştirdiğimiz yardımlar ve ekipman desteklerimiz AFAD kayıtlarına girmiştir. Bu doğrultuda ilk günden bugüne kadar yaptıklarımızı sıralayacak olursak; PAZARCIK için; 100 kişilik Yemekhane, 100 kişilik Yatakhane, 2 adet WC hizmeti, KAHRAMANMARAŞ için; 10 tane 30 tonluk Ekskavör,1 Adet Yardım Tırı (Elbistan) İSLAHİYE için; 30 tonluk Ekskavatör, 1 adet 22 tonluk Ekskavatör, 1 adet 30 tonluk Ekskavatör, 1 Yardım Kamyonu, OSMANİYE için; 4 adet 30 tonluk Ekskavatör, 7 adet Damperli Kamyon, HATAY için; 4 adet 30 tonluk Ekskavatör, 1 Adet 22 tonluk Ekskavatör, 1 Adet 32 tonluk Ekskavatör, 2 adet Beko Loder, Hatay Vergi Dairesi Başkanlığına 1 Adet Konteyner nakli, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine 1 Adet Konteyner, ADIYAMAN için 30 tonluk Ekskavatör, 1 Adet Yardım Kamyonu (Besni Şambayadı), İSKENDERUN için; 2 Adet 20 tonluk Ekskavatör. PERSONEL YARDIMLARI; 15 Boru Ustası Pazarcık’a, 8 Operatör İslahiye’ye, 25 Boru Ustası Kahramanmaraş’a, İskenderun’a 20 Adet Gönüllü Ekip gönderilmiştir.
ADANA için; Valilik ile koordineli 5200 M2 Kızılay’a Depo tahsisi, 300 kişilik Özel Okul Yatakhane, 8 Operatör, 4 Şoför, 2 İnşaat Mühendisi, 1 Tekniker, 12 Düz Personel, 2 Arazöz, 1 adet Su Püskürtme Tankı sağlanmıştır. Bunlara ek olarak EKİN Apartmanı Kontrollü Yıkım ve Yükleme işi, METE Apartmanını kontrollü Yıkan Ankara firmasına ekipman yardımı yapıldı ve yüklemesini Adana Büyükşehir ile birlikte yaptık, İHSAN BAYRAM Sitesi Binanın Hafriyatının araçlara yükleme işi, ALPARGÜN Apartmanı Binanın Hafriyatını araçlara yükleme işi, KUBİLAY Apartmanın Konrollü Yıkımı ve Belediye araçlarıyla birlikte yüklemesi yaptık. Ayrıca Yüreğir’de Ağba Camii ve Levent Camii, Çukurova’da Çevre Şehircilik Camii ve Çukurova’da Kubilay Apartmanı karşısındaki Caminin Minarelerinin yıkım işini gerçekleştirdik.” İfadelerinde bulundu.

DAİMFED HER YERDE İDİ
Mustafa Karslıoğlu; “Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu olarak Ülkemize ve Milletimize yaptığımız bu destekler; Adana’da Adana Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar öncülüğünde, diğer İl-İlçe-Mahallerde (köylerde) AFAD koordinatörlüğünde resmi olarak yapılmıştır. DAİMFED Yönetim Kurulu Üyelerime, Federasyonumuza bağlı tüm Derneklerimize Milletimiz adına sonsuz teşekkür ederim. Mevla’m bir daha bu tür felaketlerden bütün insanlarımızı esirgesin. Tekrar kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar milletimize sabır diliyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.