Kozmik Radyo & Haber

Büyüköztürk, ÇGC’de

Büyüköztürk, ÇGC’de
96 views
31 Ocak 2023 - 12:08

İYİ Parti İl Başkanı Birol Büyüköztürk; mazbatasını aldıktan sonra ilk ziyaretini, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne (ÇGC) yaptı.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya; İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Cihan Özkan, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Batur Eroğlu, Meclis Üyesi Recep Koca, Yönetim Kurulu üyelerinden Tanfer Deniz ve İYİ Parti İl Basın Danışmanı Cihan İşisağ katıldı.

İYİ Parti İl Başkanı Büyüköztürk; ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini, yapılacak olan genel seçimlerin Türkiye’nin önümüzdeki yüzyılını belirleyeceğini belirterek; “Demokrasiye en büyük katkıyı yapan bir partiyiz. Tek adam rejiminin ülkemizi çıkmaza sürüklediği bir gerçek. Geride kalan süreçte uygulamaya konulan politikalar ve alınan kararların başta ekonomi olmak üzere hayatın bir çok alanında ülkemizi geriye götürdüğü ortada.

Anti demokratik kararlar sonrası devletin tüm kurumları erozyona uğradı. Anayasa bypas edildi. Mahkeme kararları uygulanamaz durumda. Toplumda adalet arayışları hızla arttı.

Unutulmamalıdır ki; devletin anahtarı adalettir. Herkesin adaletin tecelli etmesine ihtiyacı var” dedi.

Büyüköztürk; güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için, tek adam rejiminin sonlandırılması için genel seçimlerin büyük önem taşıdığını, İYİ Parti teşkilatları olarak çalışmaların devam ettiğini, partili-partisiz tüm vatandaşlarla görüşerek, İYİ Parti’nin politikalarını anlattıklarını ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ülke genelinde yaptığı esnaf ziyaretler, toplantılar ve mitinglerde toplumun tüm kesimlerinin Sayın Akşener’e yoğun ilgi gösterdiğini belirten Büyüköztürk; “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e özellikle vatandaşlarımız çarşı-pazardaki enflasyondan yakınıyor. Mutfakta et değil dert kaynıyor. Alım gücü düşen vatandaşlarımız evine ekmek götüremez durumda. İşsizlik had safhada.

TUİK’in açıklamak zorunda kaldığı rakamlar bile işsizliğin arttığını, ekonominin daraldığını, enflasyonun 3 haneli rakamları aştığını gösteriyor.

Tepedekiler üçer-beşer ballı kaymaklı maaşlar alırken, Saray’da şatafat yaşanırken, halkımız yoksulluk ve açlık seviyesinde ayakta kalmaya çabalıyor. Ülkemizin kaynakları çarçur ediliyor. 5 yandaş holding kar’larını katlarken, vergileri silinirken; borcunu ödeyemez duruma düşen insanlarımızın evine haciz gidiyor. Aile dramları yaşanıyor. Yoksulluk dizboyu. Çöpten beslenen insanların sayısı arttı. Türkiye bu kötü tabloyu haketmiyor. Böyle bir yönetimi hak etmiyor” diye konuştu.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden birinin de basın sektörü olduğuna dikkat çekti.

Yönetim Kurulu üyesi Çetin Ulucan’ın da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Esendemir; basın özgürlüğü önündeki engellerin de halkın haber alma ve haber verme hakkını kısıtladığını belirterek; gazetecilerin çalışma koşullarının giderek zorlaştığını, Tasarruf Tedbirleri kapsamında gazetelerin gelirlerinin azaldığını dile getirdi.

31.Olağan Genel Kurulda güven tazeleyen ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; yeni yönetim olarak mevcut koşullar altında basın sektöründeki sorunların aşılması noktasında çalışmalara ağırlık vereceklerini, meslekiçi eğitime yönelik projeler geliştireceklerini söyledi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.