Kozmik Radyo & Haber

CHP Milletvekili Barut’tan ÇGC’ye ziyaret

CHP Milletvekili Barut’tan ÇGC’ye ziyaret
79 views
30 Ocak 2023 - 12:15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Olağan Genel Kurul’da güven tazeleyen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’e “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu üyeleri Mutlu Mete, Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan da hazır bulundu.

Genel gündemi değerlendiren CHP Milletvekili Barut; tarımda çok sıkıntılı bir sürece girildiğini, tarım alanlarının azaldığını, iktidarın hatalı tarım politikaları yüzünden verimli alanların imara açıldığını, maliyet artışları ve ekonomik kriz yüzünden çiftçinin üretim yapamaz hale geldiğini, borçları yüzünden tarım aletlerini elden çıkarmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Çukurova’nın bereketli topraklarının betonlaşma kurbanı olduğunu dile getiren

Ve Türkiye’nin tarım ürünleri ithal eden bir ülke konumuna düşürüldüğünü, çiftçinin kan ağladığını dile getiren Barut; her geçen gün alım gücü düşen vatandaşların gıda ürünlerine ulaşmakta sıkıntı çektiğini, gıda enflasyonunda Türkiye’nin ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekti.

Ekonomik krizin basın sektörünü de olumsuz etkilediğini, basının çeşitli baskılar yüzünden görevini yapamaz hale geldiğini belirten Barut; ülkenin koskoca bir hapishaneye döndürüldüğünü, herkesin baskı ve tehditle sindirilmek istendiğini, konuşamaz hale getirildiğini belirterek, ülkede korku imparatorluğu yaratıldığını söyledi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de basın üzerindeki baskılardan yakınarak, son olarak gazeteci Murat Ağırel’e verilen “2 ay yazmama cezası”na değinerek, gazetecinin toplumun aynası olduğunu, objektif ve tarafsız olarak meslek ilkeleri doğrultusunda halkın haber alma ve haber verme hakkını kullandığını dile getirdi.

Ekonomik kriz nedeniyle artan maliyetler yüzünden Anadolu’da birçok gazetenin kapandığını, gazetecilerin işsiz kaldığını, evine ekmek götüremez hale geldiğini belirten Başkan Esendemir, basın özgürlüğünün, demokrasinin en temel değerlerinden biri olduğunu söyleyerek, “Basını özgür olmayan ülkede demokrasiden söz edilemez” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.