Kozmik Radyo & Haber

ÖĞRETMENLER YARIYIL TATİLİNE MUTSUZ GİRİYOR

ÖĞRETMENLER YARIYIL TATİLİNE MUTSUZ GİRİYOR
96 views
19 Ocak 2023 - 16:40

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; “Eğitim öğretim yılının ilk yarısını ekonomik zorlukların ve tam olarak beklentileri karşılayamayan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun gölgesinde öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının büyük fedakârlıklarıyla tamamlıyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer 20 Ocak cuma günü sona erecek olan 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim çalışanlarının ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zor bir dönem geçirdiğine vurgu yapan Başkan Sezer; “Eğitimdeki kronik sorunlarımız maalesef devam ediyor. Öğretmenlik Meslek Kanunumuz hala beklentileri karşılamıyor. Yaşadığımız ekonomik süreç sabit bir gelire sahip öğretmenlerimizin refah seviyesini düşürüyor. Bununla birlikte pandemi sürecinin ardından öğrencilerimizin derslerine konsantre olamadığı bu dönemde öğretmenlerimizin özverili gayretleri de tarihe altın harflerle düşülecek önemli bir nottur”  dedi.

Tüm sorunlara rağmen öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının gayretleri ve özverili çalışmalarıyla ilk dönemin tamamlandığını vurgulayan Başkan Sezer; “Öğretmen açığının kapatılması için Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Bin öğretmen ataması bekliyoruz. Ayrıca sabit gelirli eğitim çalışanlarımız enflasyon karşısında ezdirilmemeli ve refah payları artırılmalıdır. Geçtiğimiz yıl ekonomik dalgalanmalar nedeniyle promosyon miktarlarının çok düşük kaldığını söylemiştik. Bu yıl yapacağımız anlaşmalarla yine rekor seviyede ücretlere imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli istihdamın sonlandırılması ve ücretli öğretmenlikten vazgeçilmesiyle ilgili taleplerini her platformda gündemde tutmaya çalıştıklarını dile getiren Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; Yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Sezer açıklamasını; 2022-2023 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinin öğrencilerimiz adına dinlenme, eğlenme ve eksiklerini giderme dönemi olmasını temenni ediyor; başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına bu dönem için verdikleri emekler nedeniyle teşekkür ediyoruz” sözleriyle tamamladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.