Kozmik Radyo & Haber

‘İNŞAAT SEKTÖRÜ SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR’

‘İNŞAAT SEKTÖRÜ SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR’
104 views
04 Ocak 2023 - 12:19

Adana’ da İnşaat Sektörünün önde gelen müteşebbislerinden Taner Uluğ İnşaat sahibi Taner Uluğ gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘İNŞAAT SEKTÖRÜ SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR’

İnşaat sektörünün gündemi maliyet artışları. Bu artışlar inanılmaz boyutlarda artmış durumda, dolayısıyla sektörü yeni konut üretme konusunda zorluyor. Bunun konut fiyatlarına yansıması da kaçınılmaz oluyor.

‘ADANA DA ÇARPIK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇMEK ZORUNDAYIZ’

Taner Uluğ; “Adana’ nın 3’te 2’ lik kısmı imara kapalı. Dolayısıyla her konumda imkansızlıklar ortaya çıkıyor. İstenmeyen çarpık yapılar yapılıyor. Çoğu kesimlerde imar alanları kapalı, arsa sahipleri de konuya hâkim oldukları için tamamen çözümsüzlük mevcut. Bir Adana sevdalısı olarak müteahhitlik camiasına çağrım olacak. Yeni yapacağımız yapılarda Adanın kent estetiğini geliştirecek, nitelikli ve görsel güzellikte tasarımlar meydana getirmeliyiz. Taner Uluğ İnşaat olarak projelerimizde Adana’ ya simge olacak yapılar inşa etme gayretindeyiz. Elbette bu yeterli değil. Tüm sektör olarak kendimizi yenilemeli ve çağa uygun, insan yaşamı odaklı, fonksiyonel binalar yapmak zorundayız.” İfadelerinde bulundu.

‘SORUNLAR MEVCUT AMA ÇÖZÜM İMKANSIZ DEĞİL

Taner Uluğ; “Türkiye ekonomisi açısından bu kadar önemli olan inşaat sektörü büyük sıkıntı içinde bugünlerde. Milli gelir içindeki doğrudan payı yüzde 5-6 arasında hesaplanan ancak 200’ü aşkın alt sektör üzerindeki doğrudan ve dolaylı etkileri nedeniyle ekonomi içindeki payı yüzde 30’lara ulaşan inşaat sektörü, istihdam açısından da büyük önem arz etmektedir. Sahip olduğu yüksek istihdam potansiyeli ile işsizlikle mücadelede öne çıkan inşaat sektörünün istihdam içindeki payı her ne kadar son yıllarda gerilese de yaklaşık 2 milyon kişinin, istihdamın yüzde 7’sinin (ki kayıt dışının yaygın olduğu bir sektör olduğunu düşündüğümüzde bu payın daha büyük olduğu görülecektir.) ekmek kapısı olduğu gerçeği göz ardı edilemeyecektir. Yetkili kurum ve idarecilerin konu hakkında yaptırım ve tedbirleri alacağını ümit ediyorum.” Açıklamalarını yaptı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.