Kozmik Radyo & Haber

ADANAGİAD, 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutladı

ADANAGİAD, 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutladı
143 views
04 Ocak 2023 - 12:07

Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Boğa, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılında yaşadıkları gururu paylaşarak, “5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Günü’nü büyük bir onur, gurur, heyecan ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

“KELİMELER YETMEZ”

Bundan 101 sene evvel kahraman Adanalılar’ın tarihe silinmez izler bırakan görkemli bir zafer kazandığını ifade eden ADANAGİAD Başkanı Ali Can Boğa, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelesine ilham veren Adana ve Adanalılar, 5 Ocak 1922 tarihinde bağımsızlık uğruna dost ve düşman herkese nasıl mücadele verilmesi gerektiğini göstermişlerdir. Tarihe altın harflerle yazılan bu destanımız; işgale uğramış, sömürülen ve ezilen tüm milletlere de umut aşılayıp örnek olmuştur. Bu manada 5 Ocak gururumuzu, onurumuzu ve coşkumuzu anlatmaya kelimeler yetmez” diye konuştu.

“GURUR GÜNÜMÜZÜ KUTLUYORUZ”

Tam bağımsızlık uğruna 5 Ocak 1922 tarihinde kazanılan zaferin 101. yıldönümünü kutlayan ADANAGİAD Başkanı Ali Can Boğa, “Canlarını ve kanlarını hiçe sayarak bizleri bağımsız bir ülkeye kavuşturan tüm kahramanlarımızı derin bir minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Güzel Adanamızın gurur gününü, 5 Ocak Kurtuluş Bayramımızı kutluyoruz” açıklamasında bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.