Kozmik Radyo & Haber

Çukurova’da turunç seferberliği

Çukurova’da turunç seferberliği
100 views
21 Aralık 2022 - 13:15

Çukurova ilçesi dikilen 5 bin turunç ağacı ile daha da yeşil olacak. İlçenin parkları, sokakları ve kaldırımlarına 4 yaşındaki turunç ağaçları dikimine başlandı. Kısa sürede bin ağaç dikilmesi ve Çukurova’nın daha yeşil olması hedefleniyor. Başkan Soner Çetin, bazı parklara ağaçları kendi elleriyle dikti.

Çukurova Belediye ilçede adeta turunç ağacı dikme seferberliği başlattı. Türkiye’nin en yeşil ilçelerinden biri olan ve çok sayıda parkı ile dikkat çeken Çukurova, şimdi de parklara, kaldırımlara ve uygun alanlara turunç ağacı dikme çalışması başlattı.

Çukurova Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin diktiği ağaçlarda 4 yaşından büyük olanlar tercih ediliyor. Böylece fidanın tutmaması ya da tahrip edilmesinin önüne geçiliyor. Yetişmiş ağaçların dikimi ile ilçenin daha yeşil ve güzel görünmesi hedefleniyor. İlk etapta 6 bin turunç ağacı dikileceği bildirildi.

Çukurova Belediyesi’ne ait parklarda da parkı büyüklüğüne göre 5 ila 10 turunç ağacı dikiliyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bazı parklara turunç ağaçlarını bizzat kendi elleriyle dikti. Göreve ilk geldiklerinde fidan dikmeyi tercih ettiklerini ancak fidanları korumanın zor olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Biz de bunu göz önüne alarak ağaç dikmeye karar verdik. Yetişmiş ağacı korumak daha kolay” dedi.

Çukurova’yı Türkiye’nin en yeşil ilçelerinden biri haline getirdiklerini anlatan Başkan Soner Çetin, “Göreve geldiğimizde 110 civarında park vardı, biz bu sayıyı 270’e çıkardık. 160 park yapmışız. Bu parkların büyük bölümü de temalı parklardan oluşuyor. Bunları da yeterli görmüyoruz ve ilçemizi yeşillendirmeye devam ediyoruz. Turunç ağacı dikme çalışmalarımız da bu anlayışın bir sonucudur” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.