Kozmik Radyo & Haber

“Bu Bütçe Halk İçin Değil Yandaş İçin Yapılan Bütçedir”

“Bu Bütçe Halk İçin Değil Yandaş İçin Yapılan Bütçedir”
124 views
07 Aralık 2022 - 13:50

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Türkiye Büyük Millet Meclisinde devam eden Bütçe görüşmelerinde Ticaret Bakanlığı Bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, Bakanlığın yanlışlarını ve İktidarın politikalarını eleştirdi.

Orhan Sümer, “Bu Bütçe Halk İçin Değil Yandaş İçin Yapılan Bütçedir” dedi.

BAKANLIK İÇİN ESNAF DEĞİL RANT ÖNEMLİ

Orhan Sümer, “Ticeret Bakanlığının, Esnafı Koruması, Rekabeti Sağlaması, İhracatı Arttırması, Üretimi Desteklemesi, Küçük Esnafa Kolaylık Sağlaması, Girdi Maliyetlerine Ulaşımı Kolaylaştırması, Esnafı Koruması Beklenirken, Kendi Bakanlığını Dolandıran, Aile Şirketine Çıkar Sağlayan, İstifa Etme Onurunu Bile Gösteremeyip, Görevden Affını İsteyen, Tüm Bu Rant Düzenin İçinde Olmasına Rağmen, Hakkında Tek Bir Dava Bile Açılmayan Eski Bakanın Korunduğunu Üzülerek Takip Ediyoruz. Unutulmamalıdır Ki, Kim Bu Duruma Sessiz Kalıyorsa, Bu İşte Suç Ortağıdır. İnşaattaki rant, küçük esnafta yok. üreticiye, tarıma, sanayiye yatırım yapmak, beton ekonomisi kadar kârlı değil, 5’li rant çetesine destek olmak, milyarlarca lira vergi ödemesini tek kalemde silmek,vatandaşa destek olmaktan daha kolay…O yüzden AKP iktidarları için esnaf ve kobiler değil saray saltanatının şakşakçıları değer görmektedir” dedi.

YANDAŞIN RANTÇININ, KOMİSYONCUNUN, SARAY KABİNESİNİN BÜTÇESİ

Orhan Sümer, “2023 Yılı Bütçesi Hiç Kimse Kusura Bakmasın Yıllarca Çalıştırdıkları Dükkanlar İflas Ettiği, Ticari Hayatları Sona Erdiği, Borç Yükü Altında Çıkar Yol Bulamadıkları İçin İntihar Eden Onlarca Esnafımızın Vebali Ticaret Bakanlığı Ve 20 Yıllık Akp İktidarının Sırtındadır. İktidar, İhracatımız Artıyor,  Dövizin Yükselmesi Önemli Değil,   Ekonomi Şahlanıyor, Tüik RakamlarınaGöre Büyüyoruz, Diyor… Oysa Hepsi Yalan, Ticaret Bakanlığının Kendi Verilerine Göre     Ekim Ayı Dış Ticaret Açığı 8 Milyar Dolar Oldu Yıllık İhracat Hızı %17’ye Geriledi. İthalat Artışı %37’ye Çıktı. Evet Doğru Rekor Kırıyoruz Ama Dış Ticaret Açığında Rekor Kırıyoruz Bu Ne Demek Biliyor Musunuz? İktidar, Bir Avuç Saltanat Sevdalısı İçin Doğmamış Bebekler Dahil 84 Milyon Vatandaşımızı Borçlandırdı Demek. O yÜzden Bu Bütçe Komisyoncuların Bütçesidir” dedi.

AKP TÜRKİYE’NİN İTİBARINI İKİ PARALIK ETTİ

Orhan Sümer, Ucube Tek Adam Rejiminin Faturasını Tüm Milletimiz Ödüyor. Türk Lirası En Değersiz Para Birimleri Liginde Uzun Zamandır Ekonomik Krizlerle Mücadele Eden Tüm Ülkeleri Geride Bıraktı İç Savaşın Yoğun Olarak Yaşandığı Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Parası Bile Türk Lirası Karşısında Değer Kazandı. Dünyanın En Fakir Ve Yoksul Ülkelerinden Gösterilen Gine’nin Para Birimi Bile AKP İktidarı Döneminde TL Karşında Artış Gösterdi.

Para İçin Bile Olsa Yapılmayacak Hassasiyetler Vardır. Ancak Bakıyoruz; Saray İktidarı Para Bulmak İçin Her Şeyi Kendisine Mubah Sayıyor Bakın Değerli Arkadaşlar Burası Kenya’da  Bir Bit Pazarı Türk Vatandaşlığı Satışının Reklamı Yapılıyor. 400 Bin Doları Getirene Vatandaşlık Satıldığı Kenya’da Reklam Panolarında Yer Alıyor. Bir Yetkilide Çıkıp Benim Pasaportumun Kenya’daki Bit Pazarında Ne İşi Var Demiyor” dedi.

MİLLET İKİNCİ EL PAZARINDA AYAKKABISINI SATIP EVİNE EKMEK ALIYOR

Orhan Sümer” Saray İktidarı’nın Türkiye’yi Getirdiği Durumu Üzülerek Sizlerle Paylaşmak İstiyorum Van – Kapıköy Sınırı İranlılar Akın Akın Alışveriş Yapmaya Geliyorlar. Artvin – Sarp Sınır Kapısı Güristan’dan Türkiye’ye Alışveriş Kuyruğu Edirne – Kapıkule Sınırı Ulus Pazarında Bulgarlar Ve Yunanlar  Türkiye İle Alay Ederek Alışveriş Yapıyorlar Bütün Sınır Ve Çevre İllerimizde  Aynı Durum Söz Konusu. Peki Neden? Çünkü Saray İktidarı Türk Lirasını Tarihin En Değersiz Haline Getirdi. Türkiye’nin İtibarını Yerle Bir Etti. Elin Avrupalısı, 3 – 5 Kuruş Döviz Ödeyerek Bir Ay Türkiye’de Ultra Lüks Tatil Yaparken, Sınırlardan Tüm Komşu Ülke Vatandaşları Adeta Yağmalarcasına Alışveriş Yapmak İçin Ülkemize Gelirken Bizim Vatandaşımız Ne Yapıyor Biliyor Musunuz İşte Bunu Burası – Adana Bit Pazarı Vatandaş 36 Ay Taksitle Mont Almaya İkinci El Pazarından Ölülerin Kıyafetlerini Giymeye Ayağındaki Ayakkabısını Satıp Evine Ekmek Götürmeye Çalışıyor. İşte Bu Fotoğraf Akp İktidarının 20 Yılın Sonunda Türkiye’yi Getirdiği Durumdur. İşte Bu 5 Fotoğraf Ticaret Bakanlığı Bütçesinin Özetidir” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.