Kozmik Radyo & Haber

ADANA BAROSU ANITKABİR’DE BÜYÜK ATATÜRK’ÜN HUZURUNA ÇIKTI

ADANA BAROSU ANITKABİR’DE BÜYÜK ATATÜRK’ÜN HUZURUNA ÇIKTI
114 views
02 Aralık 2022 - 11:41

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av, İlker Mengü, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. İlker Güzel, Av. Ayça Kara Sığırcı ve TBB Delegesi Av. Ceyda Esay Büyükdağ ile 32. Dönem seçimlerinden sonra yoğun gündem nedeniyle gerçekleştiremediği Anıtkabir’i ziyaret ederek büyük Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Anıtkabir önünden askerler eşliğinde yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan heyet, burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

“CUMHURİYET DEĞERLERİNİN, HUKUK VE ADALETİN SAVUNUCUSU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Daha sonra Başkan Av. Gökayaz, Anıtkabir Özel Anı deftere şunları yazdı:

“Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Büyük Atatürk; Baromuzun 32. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun ardından yeni seçilen Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak huzurundayız.

Cumhuriyet ile yaşıt olan Baromuzun 100. Yaşını kutlayacak olmanın tarifsiz heyecan ve mutluluğunu yaşarken, yarınlarda da devrimlerinin, Cumhuriyet değerlerinin, hukuk ve adaletin savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Geçmişimizin bilgi birikimi ve tüm meslektaşlarımızdan aldığımız itici güçle, 100 yıl önce olduğu gibi ülkemizi demokrasiyle, adaletle ve barışla buluşturma çabasında olacağız. Cumhuriyetimizin 2. yüz yılını, devrimlerinin ışığında coşku ve heyecanla karşılayacak, onurlu mirasını ileriye taşıyacağız. Bu yolda; yaşamınız, öğretileriniz, ilkeleriniz ve gösterdiğiniz hedefler ile bağımsızlığımızın kazanılması ve hukuk devletinin kurulmasına katkı sunan tüm kahramanlarımız, bizlerin ilham kaynağıdır. Sizi, silah arkadaşlarınızı, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Sevgili Ata’m, müsterih olunuz. “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir.” sözünüzü damarlarında hisseden bir mesleğin mensubu, bağımsız savunmanın temsilcileri olarak bizlere bıraktığınız Cumhuriyet’i, adalet, eşitlik, özgürlük ve yurttaşın refahı ile taçlandırarak nice yüz yıllar yaşatacağız…

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.