Kozmik Radyo & Haber

“Topraklarımıza sahip çıkarak görevinizi yapın”

“Topraklarımıza sahip çıkarak görevinizi yapın”
167 views
30 Kasım 2022 - 12:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye asli görevini hatırlatarak tarım topraklarına, mera ve ormanlara sahip çıkmasını istedi.

“HİÇ ŞAŞIRMADIK”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alan Ayhan Barut, “Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Balıkesir Bandırma’da verimli tarım arazileri üzerine kurulmaya çalışılan organize sanayi bölgesine sahip çıktı. ‘Türkiye, arazi zengini bir yer değil ama yine de elimizden geleni yapıyoruz. Sanayimizin gelişmesini kim istemez ki?’ diyen Bakan Kirişçi, gazetecilerin sorusu üzerine, ‘O arazinin yerine Bandırma’da başka bir yerde daha 8 bin dekar alanda sera çiftlikleri kurduk’ dedi. Şaşırdık mı? Hayır” dedi.

“BAKANI UYARIYORUZ”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin dile getirdiği sözlerin oldukça vahim olduğuna dikkat çekerek sert sözlerle eleştiriler yönelten Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Herkes gibi bizler de sanayiye elbette karşı değiliz. Alternatif alan gösterilmişken o arazi, korunması gereken bir gelecek mirasıdır. Burayı korumak anayasal ve yasal zorunluluktur. Verimli tarım alanlarını, meraları, ormanları koşulsuz olarak korumak, en başta Tarım ve Orman Bakanının asli görevidir. Anayasaya ve kanuna aykırı kararlar alan, asli görevini yerine getirmeyen Bakanı uyarıyoruz. Topraklarımıza sahip çıkarak görevinizi yerine getirin.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.