Kozmik Radyo & Haber

Sendikamızı SASA’dan çıkarmaya gücünüz yetmeyecek

Sendikamızı SASA’dan çıkarmaya gücünüz yetmeyecek
185 views
29 Kasım 2022 - 13:23

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu; “1970’lerden bugüne dek SASA işçilerinin yasal temsilcisi Petrol-İş Sendikası’dır. Temsiliyetimizi, ayak oyunlarıyla kaybetmeyeceğiz! ” dedi.

SASA’da örgütlü işçi sendikası Petrol-İş, işyerinde örgütlülüğünün devamı için ilk eylemini gerçekleştirdi. Eyleme Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş’e balı Sendikaların Şube Başkanları, yöneticiler ve işçilerin katıldı.

KOLTUKLARINIZDA RAHAT OTURAMAYACAKSINIZ

Basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, 3 yıl önce SASA yönetimine gelen Erdemoğlu Holding’in, bu zamana kadar yaptığı uygulamaların çalışma hayatının temel kurallarını yok ettiğini söyledi. Gülnar, “Koltuklarında rahat, rahat oturup işçinin kaderini iki dudağı arasında belirleyenler, ülkenin içinde bulunduğu durumu göz ardı ederek her konuda ahkâm kesenler şunu iyi bilsin ki artık koltuklarınızda rahat oturamayacaksınız. Bu daha başlangıç” ifadelerini kullandı.

İŞVERENE DEMOKRASİ BOL GELMEKTE

Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, bu zamana kadar gerek toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde gerekse işyerinde meydana gelen sıkıntıların çözümünde diyaloğu ilke edindiklerini söyledi. Kılıççıoğlu, “Bugün burada yapılmak istenen sendikasızlaştırma hamleleri gösteriyor ki işverene demokrasi bol gelmektedir.

Bu işyerinden uzaklaştırılmak istenen yalnızca Petrol-İş Sendikası değildir. Çocuklarımızın iyi koşullarda yaşama teminatı, çalışma barışı, insan onuruna yaraşır ücret, işyeri demokrasisi, işçilerin temsili de yok edilmek istenmektedir.

Şu unutulmamalıdır ki; işçilerin iradesine vurulan bu darbeye aracılık eden, kendi sınıfının çıkarlarını cüzdanıyla takas edenlerden de hesap soracağız. Sizin işçi düşmanı işbirlikçiliğiniz bizim dayanışmamızın önünde diz çökecek! Sendikayı SASA’dan çıkarmaya gücünüz yetmeyecek” dedi.

HAKLI DAVALARIN YORGUNLUĞU OLMAZ

Konuşmasında çeşitli kaygılarla sendikadan istifa eden işçilere de seslenen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sendikasının SASA’da kalmasını isteyen, bu uğurda mücadele eden değerli üyelerimiz;

Sendikadan çeşitli kaygılarla istifa etmiş kardeşlerimize sendikamızı anlatmak gibi bir göreviniz var artık. Bu mücadeleyi büyütmek için el birliği ile çalışmak zorundayız. Haklı davaların yorgunluğu olmaz. Bizim mücadelemiz sadece ücretlerimizi yükseltme mücadelesi değil. Bizler iş güvencemizi işverenin iki dudağı arasından işçinin iradesine yeniden devredeceğiz! Mücadelemiz üye kaydetme mücadelesi değil, onurumuzu kurtarma mücadelesidir. Bizden önceki abilerimizin, ablalarımızın mücadeleyle bugünlere taşıdığı sendikamızı yine mücadeleyle burada tutacağız. Sendikamızdan istifa etmiş kardeşlerimiz;

Aldığınız her sosyal yardım, her ikramiye sizlere önceki işçi kardeşlerimizin mücadelesinin mirası. Gelin bu mirası mücadele ile büyütelim. Sendika sizin güvenceniz, bunu sendikadan istifa ettikten sonra işten atılan kardeşlerimizle öğrenmedik mi? Gelin öğrendiklerimizle yeniden yola çıkalım, yeniden kazanalım. Gelin birlik olalım.

Başta Inditex ve Danone olmak üzere SASA’nın müşterilerine de söyleyeceklerimiz var! Bu işyerinde Ayrımcılık yapılmaktadır. Sendikalı ve sendikasız işçi aynı işi yapmasına rağmen sendikasız işçilere daha yüksek ücret ödenmektedir. Bu uygulama İnditex ve Danone Grup olarak imzalamış olduğunuz Küresel Çerçeve Sözleşmenin açık ihlali demektir. Sizi buradan bir kez daha üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. İşvereni, işçinin yasal ve Anayasal hakkı olan sendikalı çalışmaya saygı göstermeye, sendikasızlaştırma girişimlerini durdurmaya ve sendikayla bu çerçevede diyalog kurmaya bir kez daha davet ediyoruz. Bu işyerinden gitmeyeceğimizi işverene bir kez daha duyurmak istiyoruz. Sendika onurumuzdur! Sendika güvencemizdir! Kendi gücümüzdür, güçleneceğiz, güvencemizden, onurumuzdan vazgeçmeyeceğiz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.