Kozmik Radyo & Haber

CHP’li Bulut’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

CHP’li Bulut’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
150 views
23 Kasım 2022 - 13:13

CHP’li Bulut’un mesajı…

Eğitimin vazgeçilmez unsuru, geleceğin mimarı olan öğretmenler, bir insanın yetiştirilmesinin, bir toplumun gelişmesinin kilometre taşıdır.

700 bin öğretmenin atama beklediği ülkemizde, diplomalı işsizler meslekleri dışında iş yapmak zorunda kalırken, kimisi ise öğretmenlik hayalinden vazgeçmiştir.

Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, “fikri hür, vicdanı hür” nesiller yetiştiren eğitim emekçileri 24 Kasım’da sadece hatırlanmak değil, yumak gibi büyüyen sorunlarına çözüm bulunmasını istemektedir.

Yoksulluk altında maaş alan öğretmenler ayın sonunu getirememekte, öğretmenler arasında kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olmak üzere ayrım yapılması vicdanları kanatmak; öğretmen kariyer sınavı eğitim emekçilerini rencide etmektedir.

Öğretmenlik mesleği, iktidar ve sözcülerinin söylemleri doğrultusunda toplumda saygın bir meslek olmaktan hızla çıkarılmaktadır.

Eğitim emekçilerimiz, bugünü kutlayamamakta, yeryüzünün en kutsal mesleği olan öğretmenlik bugün yoksulluk, umutsuzluk gibi kavramlarla birlikte anılmaktadır.

AKP iktidarlarıyla birlikte çağdaş, laik eğitim sisteminden vazgeçilmiş, eğitim sistemimiz yapboz tahtasına dönüştürülmüştür.

Devlet okulları sorunları ile baş başa bırakılırken, her fırsatta özel okullara yönelik teşvik politikaları uygulanmaktadır.

Koşullar ne olursa olsun, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yoldan ayırmadan, Cumhuriyet çocukları olarak yetiştireceğinize olan inancımız sonsuzdur.

Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ve saygı, sevgi ve minnetle anıyor; Cumhuriyetin 100. Yılında en az 100 bin öğretmen ataması yapılması dileğimle, geleceğimize yön veren değerli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.