Kozmik Radyo & Haber

“Belediye zabıtaları özlük hakları iyileştirilmelidir”

“Belediye zabıtaları özlük hakları iyileştirilmelidir”
100 views
23 Kasım 2022 - 12:07

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediye zabıtalarına mesleki statü sağlanması ve özlük haklarının iyileştirilmesi için Teklifi hazırladı. 

CHP Milletvekili Gürer, hazırladığı Kanun Teklifinde, Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesine “Zabıta Hizmetleri Sınıfı” ibaresinin eklenmesi gerektiğini belirtti. 

DEVLET MEMURLARI KANUNDA DEĞİŞİKLİK TALEBİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hazırladı.

CHP Milletvekili Gürer, belediyelerde görevli zabıtaları yakından ilgilendiren Teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

ZABITAYA BAYRAM SEYRAN YOK 

Zabıta personelleri 7/24 esasına göre çalışıp hizmetlerin kesintisiz sürmesi adına bayram tatili ve hafta sonunda da görevlendirilmekte olduğuna değinen Gürer, “ Belediye ve zabıta müdürlükleri tarafından düzenlenen çeşitli programlarda görev almalarından kaynaklı olarak tatil günlerinde dahi fazla mesai yapmaktadırlar. Zabıtaların asli görevleri arasında denetim ve nezaret görevlerinin çoğunlukta olduğu görülse de bulunduğu bölgenin düzenini ve esenliğinin sağlamakla alakalı çeşitli görevleri de üstlenmektedir. Görev alanlarına bakıldığında; imar, sağlık, trafik ve yardım görevleri gibi önemli işlevleri yerine getirirken kolluk güçlerinin denetim mekanizmalarına dahil olmaları sebebiyle kolluk birimleriyle koordineli çalışmaları da gerekmektedir. Görüldüğü gibi zabıtalar belediyelerin özveriyle çalışan emekçi personelleridir” değerlendirmesinde bulundu.

BELEDİYE ZABITALARI SORUNLARLA BOĞUŞUYOR 

Geniş bir görev ve sorumluluk yelpazesi altında çalışan belediye zabıtaları çeşitli sorunlarla da karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, görevleri esnasında sorunlarla karşılaşan zabıtaların özlük haklarıyla ilgili problemler ve mevzuat kaynaklı ve mali sorunlar yaşadığına vurgu yaptı.

SALDIRIYA MARUZ KALIYORLAR 

Zabıtaların görevlerini yerine getirirken özellikle kamu düzeninin sağlanması hususunda yapılan çalışmalarda sıklıkla şiddete maruz kaldıklarını da belirten Gürer, “Bu saldırılar sırasında çok sayıda zabıtanın yaralandığı farklı zamanlarda kamuoyuna yansımıştır. Ayrıca Genel İdari Hizmetler sınıfında olan zabıtalar yaptıkları görevin zorluğu nedeniyle bu hizmet sınıfından çıkarılmalı ve 657 sayılı D.M.K. 36. maddesine Belediye Zabıtası Hizmetleri Sınıfı ibaresi eklenmelidir. Bu sayede zabıtalara mesleki statü sağlanmalıdır. Zabıtaların özlük haklarının iyileştirilmesi de ayrıca  önem taşımaktadır » ifadelerini kullandı.

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI 

Zabıtaların kronikleşen bu sorunlarının aşılması konusunda bir adım atılmadığına değinen Gürer, zabıta personelinin sorularının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunlu sürecin devam etmesi halinde yeni sorunları da beraberinde getireceğine vurgu yapan Gürer, bu sebeple 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesine Belediye Zabıta Hizmetleri Sınıfının eklenerek güncellemeye gidilmesi gerektiğini ifade etti.

YARDIMCI ZABITA KADRO VERİLSİN 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Zabıta kıyafeti giyip zabıta görevi yaptırılan ancak kadroları şirket işçisi olarak görülen “Yardımcı Zabıta”ların sorununu da Meclis kürsüsünde dile getirmişti. Gürer, belediye şirket işçisi olarak yıllardır zabıtanın yaptığı işler yaptırılan çalışanların da kadro hakları olduğunu belirtip bu bağlamda mevcutta bu şekilde görev yapanların mağduriyetini giderecek bir çalışma yapılmasının da ayrıca ihtiyaç olduğunu da söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.