Kozmik Radyo & Haber

ADO ‘Dental Sağlık Turizmi Çalıştayı’ düzenledi

ADO ‘Dental Sağlık Turizmi Çalıştayı’ düzenledi
155 views
16 Ekim 2022 - 13:05

Adana Diş Hekimleri Odası ‘Dental Sağlık Turizmi Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştayda Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Gassan Yücel, Dt. Eşari Öyküm Dilek ve The Prime Danışmanlıktan Salih Kutlu panelist olarak katıldı.

GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA YOL GÖSTERİCİ OLMA AMACINDAYIZ

Adana Sheraton Otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasında Dental Sağlık Turizmin  Türkiye’de yükselen bir trend olduğunu söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Sağlık Turizmi konusunda Adanamızın da yükselişe geçmesi için bu çalıştayı düzenledik. Bu konuda fikri bazda oda olarak öncülük yapmak istiyoruz. Bu işe gönül verecek özellikle genç meslektaşlarımıza bir vizyon bir projeksiyon sunmak istiyoruz. Meslektaşlarımıza çağı yakalayan, yol gösterici toplantılarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Çukurova Bölge Hava Limanı’nın hizmete açılması, bir çok ülkeye direk uçuş yapılması Adana’nın sağlık turizmine katkısı yüksek olacaktır. Otellerimiz ve yatak kapasiteleri, tarihi yerlerimiz, yaylalarımız, denizimiz bu turizme katkı sağlayacaktır. Ben bugün buraya gelerek çalıştayımıza katkı koyan herkese sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ KALİTELİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

Antalya Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Dt. Gökhan Yıldırım’ın Dental Sağlık Turizmi Mevzuatını anlatmasının ardından Sağlık Turizmi’nde sahada yaşanan problem ve çözüm önerilerini anlatan Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Gassan Yücel, “Türkiye’ye yıllardır yabancı ülkelerden gelen bir hasta akışı var. Sağlık Turizminin sürdürülebilir,  kaliteli ve yüksek standartta devamının sağlanabilmesi için TDB’nin işin içerisinde olmaya Sağlık Bakanlığı ile bu işi birlikte yürütme çabasındayız. Antalya oda bölgemizde bir çalıştay yaptık. Bu çalıştayda edindiğimiz başarıyı Adana’da paylaşmaya geldik. Bu işe daha fazla nasıl işlevlik kazandırabiliriz ona bakacağız.”

TECRÜBELER PAYLAŞILDI

Antalya’da uzun yıllardır Sağlık Turizmi yapan Dt. Eşari Öyküm Dilek, Dental Sağlık Turizminin Antalya’da nasıl geliştiğini, neler yaşandığını ve nasıl daha iyi olacağını anlatmasının ardından Sağlık Turizmi teşviklerinden söz eden The Prime Danışmanlıktan Salih Kutlu, sağlık turizmi yapan her bir acente, klinik ve hastaneye devletin her sene minimum 25 milyon teşvik verdiğini söyledi. Hibe niteliğinde verilen bu bütçelerin kullanılmadığını ifade eden Kutlu, bir çağrıda bulunarak alt yapısını oluşturan işletmelere devletin belli oranlarda Reklam Tanıtım Desteği, Acente Komisyon Desteği, Yurtdışı Birim Desteği, Hasta Yol Desteği, Belge Sertifika Desteği, Yurtdışı Fuar/Kongre/Konferans/Seminer Desteği, Personel İstihdam Desteği ve yüzde yüze varan vergisel avantajlar sağladığını söyleyerek katılımcı diş hekimlerini bunlardan yararlanmaya çağırdı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.