Kozmik Radyo & Haber

Yeniden Refah Partisi’nin gündemi SMA Hastalarının sorunları

Yeniden Refah Partisi’nin gündemi SMA Hastalarının sorunları
198 views
11 Ekim 2022 - 11:46

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, SMA hastalarının sorunlarını dile getirdi.

Melih Güner ” İlk bulguları 1890’da başlayan SMA hastalığı günümüzde ne yazık ki birçok evladımızın mücadele ettiği son derece ölümcül bir hastalıktır. Bu hastalıkla mücadele noktasında acılı ailelerimiz feryat figan 30 milyon civarı yardım toplamaya çalışırken yeterli yardım ve desteği ne yazık ki devletten görememektedir. Tedavi ve ilaç maaliyetleri çok yüksek bir hastalık olduğunu biliyoruz fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu maaliyetleri karşılayacak gücü yok mu?” İfadeleriyle iktidarın harekete geçmesini talep etti.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, hükümetin kaynakların kullanımındaki savurganlığı ve yanlış politikalarını dile getirirken SMA hastalarına destek olunmamasını da eleştirdi.

”Sağlam bedenleri hasta eden bir uygulamayla senede 6000’in üzerinde cinsiyet değiştirme ameliyatının maaliyeti SGK tarafından karşılanıyor fakat SMA hastası yavrularımızın ilaç ve tedavi masraflarına gelince gücümüz yok,

Yandaş holdinglere yılda 128 defa vergi muafiyeti getiriliyor fakat SMA hastalarımızın ilaç ve tedavi masraflarına gelince gücümüz yok,

Her ay bürokratlara 5-7 maaş birden verilirken kaynak var fakat SMA hastalarımızın ilaç ve tedavi masraflarına gelince kaynak yok, öyle mi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçsüz değildir, daha evvel defalarca ifade ettiğimiz üzere Türkiye kaynak bakımından çok zengindir,güçlüdür fakat ne yazık ki bu gücü ve kaynakları doğru kullanacak bir iktidar yok.

Bu sorunun üstesinden yalnızca Yeniden Refah Partisi gelir, yalnızca Milli Görüş paylaşımda adaleti tesis edebilir. ” ifadelerini kullandı.

Güner iktidara da “anahtarları teslim edin” çağrısında bulundu.

”Sahip olduğumuz kaynakları doğru kullanacak, yediden yetmişe bütün kesimlerin dertleriyle dertlenip, derman olacak bir siyasi parti, bir lider var. İşte bu  Yeniden Refah Partisidir, liderimiz Sn. Genel Başkanımız Dr. Fatih ERBAKAN’dır. Gelinen bu noktada 20 yılın sonunda iktidarın milletimize yapacağı en hayırlı hizmet Yeniden Refah Partimize külliyenin anahtarlarını teslim etmek olacaktır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.