Kozmik Radyo & Haber

“Niğde’de çok sayıda köyde cep telefonu ve internet erişim sorunu var”

“Niğde’de çok sayıda köyde cep telefonu ve internet erişim sorunu var”
106 views
10 Ekim 2022 - 11:25

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu imzasıyla verilen yanıtta, “Telefon ve internet erişiminde sorun yok” ifadelerinin yer aldığı Hacıbekirli köyüne son dırumu görmek için  yeniden gitti. 

Hacıbekirli köyü ile birlikte  yakın çevre köylerde de cep telefon erişim sorunun devam ettiğini  yerinde saptadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz aylarda Ulukışla ilçesine bağlı Hacıbekirli köyünü ziyaret etti. Ziyaret sırasında köylüler, internet erişiminde sorun yaşadıklarını ve cep telefonlarının köyde çekmediğini anlatarak, Gürer’den konuyu gündeme getirmesini istedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hacıbekirli köy halkının  telefon ve internet erişimi sorununu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, önergesinde “Niğde ili Ulukışla ilçesi Hacıbekirli köyünde internet ve GSM ulaşımına erişilememesi sorunun çözülmesi için yapılan çalışmalar nelerdir?

Bahsi geçen bölgede yeterli baz istasyonu ve internet erişim alt yapısının olmamasının nedenleri nelerdir? Sorun ne zaman çözülecektir?” şeklinde sorular yöneltti.

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Karaismailoğlu ise Hacıbekirli Köyünde, Türk Telekom tarafından 2G, 3G, 4.5G teknolojilerinde kapsama sağlandığını belirtti.

TELEFON VE İNTERNET SORUNU DEVAM EDİYOR 

CHP Milletvekili Gürer, sorunun çözülüp çözülmediğini yerinde görmek ve çözülmüş ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teşekkür etmek için önceki gün yeniden Hacıbekirli köyüne gitti. Ancak köylüler, CHP Milletvekili Gürer’e köylerinde internet ve telefon erişimi sorununun aynen devam etiğini aktardı. Değişen bir durum yok dediler.

TORUNLARIMIZ KÖYE GELMEK İSTEMİYOR

Köylüler, köy genelinde cep telefonlarının çekmediğini, internet erişiminin ise yok denecek kadar az olduğunu ifade ettiler. Şehirlerde yaşayan çocuklarının ve torunlarının internet ve cep telefon erişiminde sorun yaşandığı için köye gelmek istemediklerini ifade ettiler.

YANGINI İHBARINDA GEÇ KALDIK

2 yıl önce köyde çıkan yangından 5 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan  vatandaşlar  yangını itfaiye bildirmek için cep telefonu çeken yet aradık. Geç kaldık, Yangın sonrası o tarihte sorunun çözüleceği yönünde yetkililerin gelip açıklama yaptıklarını ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

ÇÖZÜM GELMELİ

Hacıbekirli köyü muhtarı İsmail Gedik de 2019 yılında muhtar olduğunu, o tarihten bu yana köyün internet ve telefon erişimiyle ilgili sorunu ilgili birimlere aktardığını ancak halen bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Vatandaşların sağlık problemi oluyor, güvenlik güçlerine ulaşmaları gerektiği zamanlar oluyor ama internet ve cep telefon sıkıntısı nedeniyle sorunlar yaşanıyor” dedi.

ULUKIŞLA’NIN PEK ÇOK KÖYÜ İNTERNET VE TELEFON SORUNU YAŞIYOR 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Hacıbekirli köyünün tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bir köy olduğuna dikkat çekerek, “Sadece Hacıbekirli değil, Ulukışla ilçesinde aralarında Çanakçı, Emirler, Kozluca, Ünlüyaka, Handeresi, Koçak gibi köylerinde bulunduğu çok sayıda köyde internet ve telefon erişimi konusunda sorun yaşadığına dikkat çekti.

BAKANIN VERDİĞİ YANITLA, KÖYDEKİ GERÇEKLER ARASINDA FARK VAR 

Bakan Karaismailoğlu’nun soru önergelerine verdiği yanıt ile köyde yaşanan gerçeklerin farklı olduğunu  gördüğünü anlatan CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, Bakan Karaisailoğlu’na seslenerek, “Sayın Bakan soru önergemize verdiğiniz yanıtta, Hacıbekirli köyünde internet ve  cep telefon erişimi konusunda sorun olmadığını belirtiyorsunuz. Biz köye geldik, baktık hemşerilerimizle konuştuk. Soru önergesinde ve size ilettiğimiz gibi burada bir baz istasyonu olmadığı için bazı noktalarda çok istisnai olmak koşuluyla telefon çekmesine rağmen köyün meydanında dahi telefon çekmiyor. Vatandaş internetten faydalanamıyor” saptamasında bulundu.

İNTERNET OLMADIĞI İÇİN KÖYÜ TERKEDEN AİLELER VAR

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, köyde internet olmadığı için okul çağında çocukları olan ailelerin köyden göç etmek zorunda kaldığına da değinerek, “Bu köy tarımla, hayvancılıkla geçimini sağlayan bir köydür. Bu köyde telefona da internete de ihtiyaç vardır. Soru önergemize cevap verilirken en azından bakanlık bürokratlarının gelip sorunları yerinde tespit etmesi gerekir. Sayın Bakan bilginiz olsun; bu köyde halen  cep telefon ve internet çekmiyor” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.