Kozmik Radyo & Haber

Ecz. Yalbuzdağ: İki ilaçtan birinde zarar ediyoruz

Ecz. Yalbuzdağ: İki ilaçtan birinde zarar ediyoruz
182 views
06 Ekim 2022 - 9:32

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Eczacılıkta yaşanan hak kayıplarının dayanılmaz noktaya ulaştığını söyleyerek “Eczanelerin kapanmaması, yaşaması için sesimizi duymayan kulakların duyması, görmeyen gözlerin görmesi gerekmektedir. Bu anlamda 16 Ekim 2022’de Ankara’da düzenleyeceğimiz mitingimize meslektaşlarımızı, eczane teknisyenlerimizi, ailelerini ve tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNANMAMALI

Adana Eczacı Odasında yaptıkları bilgilendirme toplantısında eczacıların bir kredi borcunu bir başka kredi borcuyla ödemeye çalıştığını, borçlanarak ve kredi kullanarak hizmet vermeyi sürdürdüklerini ifade eden Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada “Meslekte karşı karşıya kaldığımız sorunlar katlanılamaz bir boyuta ulaşmıştır. Eczacılar öz sermayesinden de kaybetmeye başlamıştır. İlacı devletin belirlediği kar ile satarken, kademeli karlılık ile belli oranda kazanç sağlamaktadır. Buna ilave gelir olacak mal fazlası ya da iskontolar da artık kalmamıştır. İlaç Fiyat Kararnamesi düzeltilmek zorundadır. 13 yıl boyunca güncellenmeyen fiyat baremlerinden kaynaklı, ilaca zam geldikçe ve ilaçlar 100 TL’nin üzerine çıktıkça zarar etmekteyiz. 9 Temmuz değişikliği ile sattığımız her iki ilaçtan birinde zarar ediyoruz. Sağlıkta tasarruf olmayacağını bir kez daha haykırıyoruz. Halkın sağlığından, halkın ilacından tasarruf olmaz. Halkın sağlığı ile oynamayın!”

ECZACILIĞIN KÖTÜYE GİDİŞİNİN DURDURULMASI GEREKİR

Döviz karşısında sermayelerininde eriyip gittiğini belirten Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “İlaç ucuz ama değersiz hale geldi. Bu dönemsel Avro Değerlendirmesi ve bu İlaç Fiyat Kararnamesi artık işlemez hale gelmiştir, acilen müdahale edilmesi ve düzeltilmesi gerekmektedir. Fiyat baremlerinin 6 kat arttırılarak, eczacılığın kötüye gidişinin durdurulması gerekmektedir. İlaç, eczanede değer kazanır, eczacının bilgisi ve emeği ile değer kazanır. İlaç, değersiz hale getirilerek, eczacının emeği ve bilgisi de değersiz hale getirilmeye çalışılmaktadır. İlaç yoklarının sorumlusu eczacı değildir. İlaç fiyat farklarının sorumlusu eczacılar değildir. Eczanelerde bulunmayan her ilaçta, fark çıkaran her ilaçta eczacılar hastalarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumun sorumlusu biz değilken, bizim sorumlu tutulmamız kabul edilemez. Kamu eczacılarımızın özlük ve emeklilik haklarında iyileştirme yapılmalıdır.”

16 EKİM 2022 PAZAR GÜNÜ ANKARA’DA YAPILACAK MİTİNGE BEKLİYORUZ

Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Eczacılıkta yaşanan hak kayıpları artık dayanılmaz noktaya ulaşmıştır. Adana Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızı eczanelerinde ziyaret ederek 16 Ekim 2022 Pazar günü Ankara’da yapılacak mitinge çağırıyor ve sorunlarımızı yüksek bir sesle haykırmamızı aktarıyoruz. Eczacılığın var olma savaşında hepimiz tek bir yürek olarak, sel gibi akarak Ankara’da yüksek sesle haksızlıklara dur demeliyiz. Duymayan kulakların duymasını, görmeyen gözlerin görmesini sağlamak zorundayız. Onun için ‘şimdilik’ diyerek açığız diyoruz. Çünkü yarın ne olacağını biz de bilmiyoruz. Büyük Eczacı Mitingi sonrası taleplerimize karşılık bulamadığımız takdirde tam gün eczane kapatma eylemimiz olacak. Şimdi zaman, hak arama zamanı! Şimdi zaman, sesimizi duymayanlara duyurma zamanı. Şimdi zaman, tüm yaşanan haksızlıklara DUR DEME zamanı! İlaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacılarının hak kayıplarına, eczacıların yok sayılmasına, eczacılık mesleğinin değersizleştirilmesine 16 Ekim Pazar günü Ankara’da hep birlikte DUR DİYECEĞİZ!” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.