Kozmik Radyo & Haber

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun
167 views
31 Ağustos 2022 - 10:08

Aziz Milletimiz en çaresiz zamanlarda

Dahi zorlukların üstesinden gelmiştir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seyhan Belediye Meclis üyesi Mustafa Tunç, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100’ncü yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 30 Ağustos Zaferi’nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dünyada eşine rastlanmayacak kahramanlıklar, fedakârlıklar ile Aziz Türk ulusunun ordusuyla bütünleştiği, gözünü kırpmadan canını vatanı uğruna feda ettiği bir mücadelenin sonucu olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zaferinin, Türk Milletinin en çaresiz durumlarda dahi, büyük güçlükleri aşabileceğinin en büyük göstergesi olduğuna dikkat çeken AK Parti Seyhan Belediye Meclis üyesi Mustafa Tunç, “Böylesine zorluklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyetini bölmeye, kimsenin gücü yetmeyecektir. Güçlü Türkiye’nin dışardaki düşmanları ile onların yerli işbirlikçileri ne yaparlarsa yapsınlar, hangi kumpası tertip ederlerse etsinler, Yüce Türk Milletinin vatanına, bayrağına olan bağlılığı karşısında dün olduğu gibi yarında diz çökmeye mahkûmdurlar.

Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Büyük Zafer’den iki yıl sonra Mustafa Kemal Paşa, Başkomutan Meydan Muharebesi’ni sevk ve idare ettiği Zafertepe’de 30 Ağustos 1924 tarihinde Büyük Zafer’in önemini şu şekilde ifade etmiştir. “… Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, Devlet ve Cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır…”

Bu duygu ve düşüncelerle “Ülkemizin ilelebet varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden Aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.