Kozmik Radyo & Haber

SARIÇAM BELEDİYESİ İSTİHDAMDA REKOR KIRIYOR

SARIÇAM BELEDİYESİ İSTİHDAMDA REKOR KIRIYOR
122 views
23 Ağustos 2022 - 11:35

Sarıçam Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER), 2022 yılının ilk altı ayında yeni bir rekora daha imza attı. Yılın ilk altı ayında işverenle iş arayan vatandaşı buluşturan SİMER, ortalama başvuruda bulunan her iki vatandaştan birinin iş sahibi olmasını sağladı.

Sarıçam Belediyesi’nin işveren ile iş arayan vatandaşları buluşturduğu, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER), yeni bir rekora imza attı.  1 Ocak 30 Haziran 2022 tarihleri arasında Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER), üzerinden toplam 982 vatandaş iş sahibi oldu.

Sarıçam İstihdam Merkezi’nin şuana kadar çok ciddi atılımlar gösterdiğini belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi olarak işsizliğin çözümü noktasında üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiklerini belirtti.

Açıklamasında günümüzde en büyük problemin kalifiye yetişmiş eleman bulmak olduğuna vurgu yapan Başkan Uludağ, bu noktada da istihdama yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını ve açtıkları mesleki kurslarla da büyük bir boşluğu doldurduklarını söyledi.

“SİMER’E MÜRACAT EDEN HER İKİ VATANDAŞTAN BİRİ İŞ SAHİBİ OLDU”

İşveren ile iş arayan vatandaşı buluşturdukları Sarıçam Belediyesi Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER) biriminin, işsizliğin çözümü noktasında çok ciddi katkılar koyduğunu dile getiren Başkan Bilal Uludağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi “İstihdama yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. 2014 yılında hayata geçirdiğimiz SİMER birimiz o günden bu yana yaklaşık dokuz bin vatandaşımızın iş sahibi olmasını sağladı. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Adana Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere, ilçemizde küçük ve orta ölçekli işletmelerle koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Personel ihtiyacı olan işletme yöneticilerimizin, belirli periyotlarla, iş arayan vatandaşlarımızla görüşmelerini sağlıyoruz. 2022 yılının ilk altı aylık dönemde yaklaşık 2 bine yakın vatandaşımız SİMER birimimize iş başvurusunda bulundu. Bunlardan 987’si iş sahibi oldu. Buda demek oluyor ki bize müracaat eden her iki vatandaşımızdan birisinin iş sahibi olmasını sağlamış olduk. Zaman zaman da çeşitli mesleki kurslar açıyoruz. Bu kurslarda eğitim alan vatandaşlarımız çeşitli alanlarda istihdam ediliyor ve ekonomiye katkı koyuyorlar. Her alanda olduğu gibi ilçemizin ekonomik anlamda da kalkınması, hemşerilerimizin daha rahat bir hayat sürmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.