Kozmik Radyo & Haber

“Onur’lu bir duruşumuz var”

“Onur’lu bir duruşumuz var”
211 views
18 Temmuz 2022 - 13:57

Onur İttifakı Lideri Cumhurbaşkanı adayı Yaşar Aydın, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile bir araya gelen Başkan Aydın, bir fikir ve misyon hareketi olan Onur Hareketi hakkında bilgi verdi.  Bölge ziyaretleri kapsamında Türkiye’nin dört bir tarafını gezen, Demokrat Parti(DP) Eski Genel Başkanı da olan Başkan Aydın, “Bizi mevcut siyasi partilerden ayıran en önemli nokta; kendimize ait bir düşüncemizin olmasıdır. Ülke sorunuyla ilgili, siyasetle ilgili, ekonomiyle ilgili, gençler ve kadınlarla ilgili çok Onur’lu bir duruşumuz var ve siyaseti fikir üzerinden geliştiriyoruz.”dedi.

“HEDEFİMİZ ÇOK NET”

Türkiye’deki liyakat ve adalet sistemiyle ilgili eleştirilerde bulunarak,  ülkenin sadakate özlem duyduğunu belirten Başkan Aydın, “Türkiye’ye adaleti, liyakatı, bürokrasiyi biz getireceğiz, biz bugüne kadar yapılmayanı yapıyoruz. Siyaset ahlaklıların ve erdemlilerin işidir. Siyaseti erdemli insanlar yapar. Siyaset, erdemli ve ahlaklı olmayanların eline bırakılamaz. İşte bu yüzden biz, siyasetin tam ortasındayız. Hedefimiz çok net, bu ülkeyi yönetmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığına adayım ve alacağız. Başka yolu yok. Biz kararlıyız. Aklımızla oyun oynama devri bitti.”şeklinde konuştu.

“ÜLKEDE ADALET YOK”

Bir devletin, adaletten şaştığı anda yıkılmaya mecbur olduğunu,  kendisinin Türk ve dünya tarihini  çok iyi bildiğine dikkat çeken Başkan Aydın; Göktürk, Asur,  Moğol, Osmanlı ve  Bizans tarihini dikkate alarak yollarını dizayn ettiklerini söyledi. Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu kaydeden Başkan Aydın konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz bu yüzden adaletten asla şaşmayacağız. Adaletin olmadığı her yere adaleti getireceğiz. ‘Biz ülkemizde adalet var mı?’sorusunu sordurtmayacağız. Adalet, iktidara, ve yöneticiye sorulur. Hangi ülkede ‘adalet var mı?’ deyince hakime, savcıya soru sorulur. ‘Almanya’da adalet var mı?’ diye sorulunca akla hakim değil rejim gelir. ‘Suriye’de adalet var mı?’denilince akla savcı değil iktidar gelir. Bizim ülkede de hakim, savcı var ama adalet yok. Kayırma var, yancı besleme var.”

“KAYGI DUYUYORUZ”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında, ÇGC’nin yaklaşık yarım asırdır bereketli toprakların  aydınlanmasında önemli görevler üstlendiğini belirtti.  ÇGC kapılarının siyasi parti gözetmeksizin herkese açık olduğuna dikkat çeken Başkan Esendemir konuşmasının  devamında yerel basının yaşadığı sorunlara ağırlık verdi. Bütün sektörlerde yaşanan ekonomik  buhranın Anadolu basınına da zor günler yaşattığını ifade eden Başkan Esendemir, “Özgür basının geleceği adına kaygı duyuyoruz. Meslek örgütlerimizin görüş ve önerileri dikkate alınarak, basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılacağı yeni bir basın yasasına ihtiyaç duyuyoruz.”ifadelerini kullandı.

ÇGC’deki ziyarette; Toros Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Arat da yer aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.