Kozmik Radyo & Haber

“Festivaller kente kimlik kazandırır”

“Festivaller kente kimlik kazandırır”
214 views
02 Haziran 2022 - 13:15

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 4 gün süren Jakaranda Kültür Sanat Festivali’nin Adanalılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin kentlere kimlik kazandırdığını ve o kenti cazibe merkezi haline getirdiğini kaydeden Başkan Soner Çetin, festival bütçesinin çok mütevazı olduğunu açıkladı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 26-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Jakaranda Kültür Sanat Festivali’nin beklenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi.

Çukurova Belediye Meclisi’nin Haziran ayın oturumunun açılışında konuşan Başkan Soner Çetin, “4 gün süren Jakaranda Kültür Sanat Festivali çok ses getirdi. Benim umut ettiğimin de üzerinde ilgiyle karşılandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çukurova ve Adana böyle bir festivali istiyormuş, böyle bir şeye ihtiyaç varmış.Yoğun ilgi bize bunu gösterdi. 4 gün boyunca 6 ayrı noktaya kurulan sahnelerde 35 farklı müzik grubu çok güzel konserler verdi” dedi.

Bu tür etkinliklerin kente kimlik kazandırdığını ve düzenlendiği kenti cazibe merkezi haline getirdiğini anlatan Başkan Soner Çetin, “Özellikle etkinliklerin farklı noktalarda yapılması ve bir yere sıkıştırılmaması büyük değişiklik kattı. Çok güzel bir başlangıç oldu. Bazı eksiklikler varsa da önümüzdeki yıl bunlar tamamlanacaktır. Gelecek yıl daha geniş katılımla daha güzel bir festival olacak. Biz her zaman olduğu gibi gönüllülük esasıyla mütevazı bir bütçeyle koskoca bir festivali yaptık. Halkın yoğun katılımı dolayısıyla da takdir edildi. Bizim yaptığımız en doğru işlerden miri jksf oldu. Sanatın 25 dalında sanatçıların sanat çadırlarında faaliyet göstermesi ve Adanalının buna ilgi göstermesi çok önemliydi” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, belediye olarak yaptıkları iki güzel şeyden birinin Jakaranda Kültür Sanat Festivali, diğerinin kadın voleybol takımının Sultanlar Ligi’ne çıkması olduğunu vurguladı. Bu sayede ünyanın en iyi takımlarının Adana’ya geleceğini ifaden eden Başkan Soner Çetin, “İyi bir kadro kurduk. Dünya yıldızlarını transfer ettik. Hedefimiz Adana’ya Avrupa’da temsil etmek. Belediyelik sadece yol park yapmak değil. Bir belediye kente kimlik kazandırmalı. Kimlik de sanatla sporla kazandırılıyor” dedi.

Başkan Soner Çetin, festivalde ödülleri dağıtılan Çukurova Öykü Yarışmasına katılan eserlerden oluşan kitabı da imzalı olarak belediye meclis üyelerine dağıttı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.