Kozmik Radyo & Haber

Adana’nın adını Amerika’da yüceltti

Adana’nın adını Amerika’da yüceltti
254 views
23 Mayıs 2022 - 10:39

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız, Amerika’daki 39. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü’ne katılarak Adana’yı temsil etti. Bu yıl 3 gün süren Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşün büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Gül Karyaldız, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ün Türk halkının güvencesi ve kucaklayıcı yapısıyla yürüyüşte takdire şayan görüldüğünü dile getirdi.

Karyaldız, “Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken Türk Günü yürüyüşle Amerika’dan tüm dünyaya halkımızla birlikte barış çağrısında bulunduk. Bu yılki etkinlik çok renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini buradan haykırmaktan büyük onur duyduk.” dedi.

Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü’nün salgın nedeniyle verilen iki yıllık aradan sonra Manhattan’da yapıldığını anlatan Karyaldız, “Madison Caddesi ve 53. Sokak’ta başlayan yürüyüş, Birleşmiş Milletler binasının karşısındaki Dag Hammarskjöld Parkı’nda son buldu. Yürüyüşün ardından Dag Hammarskjöld Parkı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.” dedi

39. Türk Günü Yürüyüşü’ne, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Washington Büyükelçisi Murat Mercan, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Konsolos Yardımcıları Ali Çıtlak, Orhan Sarı, KKTC Temsilcisi Mustafa Lakadamyalı, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir, komutanlar Özcan Kuzeyli, Mehmet Balcı ve Sabutay Eraslan, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Zarifsha Muratoğlu, Federasyonun (TADF) eski Başkanı Atilla Pak, Federasyonun eski Basın Danışmanı Birol Kağıtçıoğlu ile Türkiye sevdalıları katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.