Kozmik Radyo & Haber

“Yaz-boz ile istikrar sağlanamaz”

“Yaz-boz ile istikrar sağlanamaz”
296 views
23 Mart 2021 - 12:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gittiği her yerleşim biriminde olduğu gibi Bor ve Ulukışla ilçesinde de vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Bor ve Ulukışla’da ilçe pazarlarını gezen Gürer, esnaf ve vatandaşla görüştü.

İlçe pazarlarında vatandaşın fiyat artışlarından yakındığı Gürer’e  pazarcı  ve iş yeri sahibi esnaflar da dert yandı. Pazarcı esnafı  meyve ve sebzeye kar payı koymadıkları halde bile satış yapamadıklarını belirtirken işyeri sahibi esnaflar ise bir yılda işlerinin yarı yarıya düştüğünü ifade ettiler. Gelirleri  ve alım güçlerini daraldığını, üniversite mezunu çocuklarının iş bulamadığı için evde oturduğunu anlatan vatandaşlar ise seçimi iple çektiklerini ifade ederek, “AKP’ye oy verdik bu hale geldik. Bunlara daha oy moy yok!” dediler. 

GÜRER, BOR VE ULUKIŞLA PAZARLARINI GEZDİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçe pazarlarında vatandaşın ve pazarcı esnafının derdini dinledi.  Bor ve Ulukışla pazarlarını gezen Gürer’e hem pazarcı esnafı hem de alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR 

Vatandaşın alım gücünün düştüğü için geçen yıllara göre satış oranlarının yarı yarıya azaldığını belirten pazarcı esnafı, “Çoğu zaman sebze ve meyveye kar payı koymadan satış yapıyoruz ama yine de ürünlerin bir kısmı elimizde kalıyor” dediler. İşyerlerinde görüştüğü esnafta  eldeki ürünü sattığı fiyatla alamadıklarını belirtiler.

ALIM GÜCÜMÜZ YARI YARIYA DÜŞTÜ 

CHP Milletvekili Gürer’i pazar yerinde gören vatandaşlar ise işsizlik, istikrarsızlık ve hayat pahalılığından muzdarip olduklarını belirttiler. Pazardaki ürünlerin fiyatlarının her hafta zamlandığına işaret eden vatandaşlar, “Her gün yeni zamlarla uyanıyoruz. Bir yıl içinde alım gücümüz yarı yarıya düştü. Geçen yıl 2 poşet sebze meyve aldığımız parayla bu yıl 1 poşeti bile dolduramıyoruz” dediler.

AKP’YE OY MOY YOK!

Fiyatlar bir nebze düşer umuduyla geç vakitte pazar yerlerine gelen kadınlar ise umduklarını bulamadı. Gürer’i dert yanan kadınlar, “Üniversite mezunu çocuklarımız iş bulamadıkları için evde oturuyor. Pazara gidecek gücümüz de kalmadı. Pahalılıktan hiçbir şeyin yanına varılmıyor. AKP’ye oy verdik pişman olduk. Hiçbir zaman böyle  sorun yumağı bir dönem yaşamadık.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

ESNAF BİR YILDA İŞLER YARI YARIYA AZALDI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ve Ulukışla ilçe esnafının da derdini dinledi. Esnaf ve vatandaşlar  gelir kaybı ile alım gücünün düştüğüne işaret ederek, geçen yıla göre işlerinin yarı yarıya  azaldığından yakındı.

CHP’DE TOPLANTI 

Gürer,  CHP İlçe Başkanlıklarını da ziyaret etti. Burada Türkiye ve Niğde gündemine dair konular üzerinde değerlendirmelerde bulunan Gürer, Merkez Bankası Başkanının görevden alınması, İstanbul sözleşmesinden Türkiye’nin ayrılması, ekonomik sorunlar, işsizlik, artan enflasyon gibi konulara değinerek; çiftçi, esnaf ve emekli kesimlerin yaşadığı sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

SÜREKLİ DEĞİŞEN MERKEZ BANKASI BAŞKANI İSTİKRARI ETKİLER 

Merkez Bankası’nda sürekli görev değişikliğine gidilmesinin yabancı yatırımcıyı kaygılandıracağını, bunun dövize etkisiyle her alanda sıkıntı oluşacağını, yem, ilaç, gübre, tohum gibi girdi maliyetlerinin artacağını ve tarımda daha çok   ithalat yoluna gidileceğini anlatan Gürer, “ Yaz-boz ile istikrar sağlanamaz. Ekonomi bu kafayla şekillenmeye devam ederse, önümüzdeki günler, bugünleri de arayacak hale gelebiliriz ” dedi.

VATANDAŞ SEÇİMİ İPLE ÇEKİYOR 

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik bunalımdan ve diğer sorunlardan kurtulmanın tek çözüm yolunun erken seçim olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vatandaş, seçimi iple çekiyor. Halkımızı, ilk seçimde  bu iktidarın sonunu getireceği konusunda gayet kararlı gördüm. Çarşı pazar ve  sokakta söylenenler  ile  bu durum net bir şekilde  görülüyor” ifadelerini kullandı.

AKP’NİN  GİT GELLERİ BİTMİYOR 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul sözleşmesinden çekilmesinin kadınlar arasında haklı bir tepkiye neden olduğuna da işaret ederek, “Bu AKP zihniyetinin tipik git-gel örneklerindendir. Önce reform diye şamata ile yaptıklarını sonra karalayarak ortadan kaldırıyorlar. İstanbul sözleşmesi imzalayan, savunan AKP iktidarıdır. Kaldırıp karalayan  yine AKP iktidarıdır. Kendi getirdikleri yasaları kendileri götürüyor. Önce yapıp sonra bozuyorlar ve ardından hayali suçlu arıyorlar. “Dostum“ dedikleri ülkeleri yönetenler ile  canciğer kuzu sarması olup sonra düşman olan, ”AB’ye giriyoruz” diye Ankara’da gündüz vakti havai fişek patlatıp sonra AB için demedik laf bırakmayan bu anlayış çiftçiye milli gelirin yüzde 1’ini vereceğiz diye kanun çıkarıp bu kanunun gereğini de yapmamıştır” dedi.

BEYAĞIL KÖYÜNÜ ZİYARET 

 CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer  Ulukışla  Beyağıl köyüne de gitti. Artan girdi maliyetleri nedeniyle tarımsal faaliyetlerden ciddi zorlanmaya başladıklarını ifade eden köylüler, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söylediler.

ÇİFTÇİ DE DERTLİ 

CHP Milletvekili Gürer  de ülkenin her yerinde çiftçilerin büyük sorunlarla boğuştuğunu ifade ederek, “İktidarı sürekli uyarıyoruz. Uyarılara kulak tıkayan AKP tarımın da  canına okudu. Çiftçilere gerektiği gibi ve zamanında desteklemeler yapılsaydı, planlama önemsenseydi, ithal ürünle yabancı çiftçi değil yerli çiftçi desteklenseydi bugün bu sorunlar yaşanmazdık” ifadelerini kullardı.

KANALİZASYON HATTI TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERİYOR 

CHP Milletvekili Gürer, Ulukışla Belediyesi’nin kanalizasyon hattının Beyağıl köyünün tarım arazilerine zarar verdiği yönündeki şikayetler içinde, bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağını vurguladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.