Kozmik Radyo & Haber

NORMALLEŞMEYE GEÇMEK HEPİMİZİN ARZUSU

NORMALLEŞMEYE GEÇMEK HEPİMİZİN ARZUSU
282 views
25 Şubat 2021 - 12:05

Adana Diş Hekimleri Odası Yöneticilerinin ziyaretinde konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, “Pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanları yoğun çaba sarfetti. Filyasyonda görevli diş hekimleri de görevlerini layıkıyla yapıp, ciddi katkı koydular, kutluyorum. Normalleşmeye geçmek hepimizin arzusu ama bunu vaka sayılarının akıbeti belirleyecek.” dedi.

ADO Başkan Vekili Dt. Metin Ersoy, Genel Sekreter Dt. Hasan Boğa, Sayman Üye Dt. Mustafa Kalat ve YK Üyesi Dt. Nevin Kilecioğlu ile birlikte Adana Valisi Süleyman Elban’a nezaket ziyaretinde bulunan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana’daki ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde yaşanılan sorun ve başarıları dile getirdi.

GÜLER, “PANDEMİNİN OLUMSUZ ŞARTLARINA RAĞMEN, ÇALIŞTIK”

Pandemi süresince korunma tedbirlerinde en üst başarıyı yakalayan meslek gurubu içerisinde yer aldıklarını da ifade eden Başkan Dt. Fatih Güler, “Kamuda çalışan meslektaşlarımız filyasyona katkı koyarken özelde çalışan biz diş hekimleri üst düzey korunma tedbirlerine uyarak hastaların acil tedavilerinde görev yaptık. Pandeminin olumsuz şartlarına rağmen hekimlik mesleğini icra etmekten, çalışmaktan, görevden kaçmayarak çalıştık. Çalışmaya devam ediyoruz.”

AŞILAMADA BAŞARI YAKALANDI

Bakanlığın aşılama takvimini başarılı bulduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Dt. Fatih Güler, “Yıllardır aşılama konusunda başarılı olan Sağlık Bakanlığımızın kovid-19 aşılamasında da en üstün performansı gösterdiğine inanıyoruz. Hem biz diş hekimlerinin hem de yardımcı personelimizin iki doz şeklinde vurulan aşılarımız tamamlandı. Sıkıntı yaşamadık. Koronavirüs ile mücadelemiz henüz bitmiş değil. Genel bağışıklığın kazanılması için Bilim Kurulunun söylediği gibi toplumun yüzde 60-70’inin aşılanması gerekiyor. Bu rakamlara ulaşmadan ‘aşılandık’ diyerek tedbirlerin elden bırakılmasını istemiyoruz.” Dedi.

VALİ ELBAN, “NORMALLEŞMEYE GEÇMEK HEPİMİZİN ARZUSU”

Pandemi süresince filyasyonda görev alan diş hekimlerinden tam performans aldıklarını belirten Adana Valisi Süleyman Elban, “Tüm sağlık çalışanlarından memnun olduğumuz gibi diş hekimlerimizin de gösterdiği performanstan memnunuz. Bu anlamda filyasyon ekiplerine, Vefa gurubuna, denetim gurubunda yer alan arkadaşlara ve kamu görevlilerine minnettarım. Pandemi ile mücadelede hepsinin çok ciddi katkısı var. Normalleşmeye geçmek hepimizin arzusu ama bunu vaka sayılarının akıbeti belirleyecek. Vaka sayısı illere göre farklılık gösterse de tedbirleri elden bırakmamalı, rehavete kapılmamalıyız.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.